MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

MÜSLÜME AĞIDI
superbaba

MÜSLÜME AĞIDI



Bu sabah günüm kara
Günaydýn diyemem ki
Nice yürekler yara
Gözyaþým silemem ki

Sabah toprak aðladý
Gelinmesin üstüme
Yürekler yaraladý
Yörük Kýzý Müslüme

Ol aile ne yapsýn
Nasýl çeksin sineye
Nice aðýtlar yaksýn
Kýzlarý Müslüme’ye

Çocuklarý mý bulur
Böyle acý kýranlar
Acep mutlu mu olur
Müslüme’ye kýyanlar

Kadir Dede dertlendi
Ýçi kara baðlýyor
Müslüme ölmüþ dendi
Ülkem ona aðlýyor

Kadir Tozlu
20.11.2021


Konargöçer yaþam sürdüren Sarýkeçili Yörükler, kýþý geçirmek için Konya’nýn Bozkýr bölgesinden Mersin’in Yanýþlý bölgesine geldi. Burada 10 Kasým’da çadýr kuran 7 çocuklu Mehmet ve Selvi Yaðal çiftinin 2,5 yaþýndaki kýzlarý Müslüme, ayný gün saat 17.00 sýralarýnda bisikletiyle oynarken ortadan kayboldu.

Aile ve çevredekilerin yaptýðý aramada bulunamayan küçük kýz için haber verilmesi üzerine jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE, belediyeler ve Afad’a baðlý ekipler sevk edildi. Bölgede ilk gün gönüllülerin de yer aldýðý 700 kiþi arama çalýþmasýna katýldý. Daha sonra 200 kiþiden oluþan profesyonel ekiple, belediye, çeþitli kurum ve gönüllülerin katýldýðý 300 kiþi 12 kilometrelik vadi, orman ve daðlýk alanda defalarca arama çalýþmasý yaptý. Çalýþmalara iz takip, kadavra ve kokuya duyarlý köpekler, insanlý keþif uçaðý, termal droneler de destek verdi ancak hiçbir sonuç alýnamadý.

Çalýþmalarýn 10. gününde Müslüme’den acý haber geldi. Küçük kýzýn cansýz bedeni, kaybolduðu yerden 7 kilometre uzaklýkta bulundu. Kötü haberin verildiði aile yýkýldý. Bölgede, Müslüme’nin acýlý annesinin aðýtlarý yankýlandý.



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.