MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

....





En Güzel Hadis-i Þerifler

Ýki göz vardýr ki, cehennem ateþi onlara dokunmaz: Allah korkusundan aðlayan göz, bir de gecesini Allah yolunda, nöbet tutarak geçiren göz. Tirmizî, Fedâilü’l-Cihâd, 12.
Hiçbiriniz kendisi için istediðini (mü’min) kardeþi için istemedikçe (gerçek) iman etmiþ olamaz. Buhârî, Îmân, 7; Müslim, Îmân, 71.
Müslüman müslümanýn kardeþidir. Ona zulmetmez, onu (düþmanýna) teslim etmez. Kim, (mümin) kardeþinin bir ihtiyacýný giderirse Allah da onun bir ihtiyacýný giderir. Kim müslümaný bir sýkýntýdan kurtarýrsa, bu sebeple Allah da onu kýyamet günü sýkýntýlarýnýn birinden kurtarýr. Kim bir müslümaný(n kusurunu) örterse, Allah da Kýyamet günü onu(n kusurunu) örter. Buhârî, Mezâlim, 3; Müslim, Birr, 58.
Müslüman, insanlarýn elinden ve dilinden emin olduðu kimsedir. Tirmizî, Îmân, 12; Nesâî, Îmân, 8.
Ýman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de (gerçek anlamda) iman etmiþ olamazsýnýz. Müslim, Îmân, 93; Tirmizî, Sýfâtu’l-Kýyâme, 56.
Birbirinize buðuz etmeyin, birbirinize haset etmeyin, birbirinize arka çevirmeyin; ey Allah’ýn kullarý, kardeþ olun. Bir müslümana, üç günden fazla (din) kardeþi ile dargýn durmasý helal olmaz. Buhârî, Edeb, 57, 58.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.