MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ARKADAŞLARIM HALA DEVRİMİ BEKLİYOR.....
çetin altungüneş

ARKADAŞLARIM HALA DEVRİMİ BEKLİYOR.....



Güz benim geçmiþimdir. En çok çocukluðum. Yýkýk evler, bakýmsýz bahçeler arasýnda. Siyah beyaz fotoðraflara bakarým. Hepsi ömrüm.Sararmýþ yapraklara benzer. Dokunmaya korkarým. Çünkü en çok hatýralar incinir.

Hatýralarým uslanmaz kötü çocuk. Dizlerim yaralý ve kýsa pantolonumun cebi bilya dolu.Ben doðduðum evin sokaðýndan ne zaman geçtim, unuttum. Sararmýþ bir hayatý dökülürcesine yaþadým durdum. Yaþadýðým kent her geçen gün biraz daha fazla mezarlýða benzedi. Apartmanlar tutuk evi.Mezar taþý balkonlar.

Herkes yaþamak için uzanmýþ mezarýna. Kýyýya yakýn parklar ne kadar sessiz. Denize uzak düþüyor odalar ve sokak. Hayat uðultular içinde sokaklardan evlere doðru akýyor. Islanmýþ pencerenin camýný siler gibi göðe bakýyorum. Bulutlardan baþka göreceðim bir þey yok.

Gündelik hayatýn içinde dolanýp duran ve patlamaya hazýr bir insaným diye düþünüyorum. Çünkü yazdýklarýmda, düþlerimde, hayatýmda önüne geçemediðim bir þiddet var. Nerde ne zaman ne yapacaðýmý bilememekten dolayý korkuyorum ve korkuyla yazýyorum, yaþýyorum.

Ölüm çýkýyor her þiirin üstünü kazýdýðýmda. Çocukluðum omzumdan bana bakýyor. Kalanlarý hatýrlamaya çalýþýyorum. Ya da ölümün sesi benim duyduðum. Hangi duvara dayansam hemen üstüme yýkýlacak. Çiçekler çoktan soldu, testiler kýrýk. Oðlum üç yaþ fotoðraflarýndan bana bakýyor.

Çocukluðum ki Ece Ayhan biliyor doðrusunu. Devlet dersinde çoktan öldürüldü nasýl bilmem. Upuzun dehþettir devlet. Çoktan mermisini kalbime savurdu. Her gece baðýrarak uyanýyorum uykumdan. Albümdeki fotoðraflara sýrayla bakýyorum. Devlet kapý aralýðýndan izliyor beni. Kapýnýn her çalýndýðýnda devlet geliyor aklýma. Bilmem kaç kere kitaplarý toplayýp saklýyorum.

Kýrda laleler çoktan açtýlar. Güneþe döndüm yüzümü. Ellerim gövdemi bulamýyor. Gözlerim ne zamandýr boþ levha. Görüntüler hiç bir yeri doldurmuyor. Babam çoktan öldü. Annem daha sonra. Kardeþlerim kendine yabancý çocuklar. Arkadaþlarým hala devrimi bekliyor.




Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.