MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Sorarmısın seni sana ne haldesin
degirmenci

Sorarmısın seni sana ne haldesin



Sorarmýsýn seni sana ne haldesin.

Asýl’a sahip çýkýlmaz ise zýt olan hüküm sürer. Temel eðitimde din kültür ahlak derslerini rafa kaldýran yüz yýla yakýndýr Milli eðitimin müfredatýndan sonuç olarak Ýstanbulun baþýna bir musibet doðdu.

Aðzý olan klavye ye dokunabilenler diyebilirlerki,efendim kim demiþ okullarda din dersi yok diye,evet vardý sadece kitabýn kapaðýnda DÝN DERSÝ yazýyordu lakin teferruatta ögrenciye imani itakadi bir öðreti yoktu,uzun mevzu vesselam.

Ayasofyayý açýn diye hop oturup hop kalkan bizler, bu günlerde Kuran ý türkçeleþtirmeye dil uzatma cürretinde bulunanlara o koltuðu teslim eden sözde müslümanlarýn sandýkdaki teveccühleri.
Þebi aruz proðramýnda bayanlara o sembol Semazen cübbelerini giydirerek dini ve kültürel temellerimize dinamit koymaya çalýþanlara fýrsat veren sözde müslümanlarýn teveccühleri.

Ýdrakindemisin zararýn ey müslüman
Küfürdenmi,iman’dan yanamý kararýn
Yemeden Kudret sahibinden þamarýn
Asýl isen sahip çýk din’ine kültürüne.

Derdimiz þahýslar ile olmamalý, ideolojileri iyi tanýmalýyýz, takiyeler ile meydanlarý süsleyip emellerine ulaþtýklarýnda neler yaptýkkarýný göremiyor, uyanamýyor isek..! Kuran terazisinde yeniden tartmalýyýz imanlarýmýzý.

Gayemiz politika deðil lakin bunu kullanarak ideolojimize dil uzatanlara söz edemiyorsak, cuma namazý kýlamýyoruz diye üzülen sözde müslümanlarýn imanlarýnda bir soru iþareti yokmu...?

Demiyoruz falan din mensuplarý falan mabetler iþlevini yitirsin diye. Hangi dine inanýyorsan git ibadetini rahatça icra et lakin bizim inancýmýza kitabýmýza kültürümüze el,dil uzatma.

Yüce Kitabýmýzda Mevlamýz Kafirun suresi 6. ayetinde "Sizin dininiz size, benim dinim bana." Buyruðunu verir iken, biz bizim dimiz ile alay etme cürretinde bulunanlarý makama getiriyoruz. Bunda bir sorumluluk hissetmiyormusun sözde müslüman.

Ülke dýþýnda karikatür çizenlere uzaktan hop oturup hop kalkanlarýmýz,Fatih’in þehrini teslim ettiðimiz içimizde etmediði hakareti býrakmazken,verilen makamdan kendisini yükümlü tutmayan sözde müslüman.

Tüküreceðimde yüzüne nefese yazýk
Bumudur ahiretin için hazýrladýðýn azýk
Sandýkta yeþerttin,azdýr sana bu kazýk
Asýl isen sahip çýk din’ine kültürüne.

Abdil’im yok ecnebiye tek sözüm
Bizim yaramýz bizdendir bizim
Türkçe okuttular ezaný unuttunmu kuzum
Asýl isen sahip çýk din’ine kültürüne

Abdil Göktekin
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.