MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

✔️ KEŞKE PARAM KADAR OLSAYDI YARAM! ✔️
Samim İĞDE

✔️ KEŞKE PARAM KADAR OLSAYDI YARAM! ✔️


✔️ PARAM KADAR OLSAYDI KEÞKE YARAM!✔️

Kabataþ deniz otobüsü iskelesine kadar nasýl geldiðimi hâlâ net olarak hatýrlamýyorum. Bu yüzden sorma, sorma çünkü anlatamam.

Cebimde hepi topu bir kaç yüz lira kadar tüm param!

"Param kadar olsaydý keþke yaram!"

Bursa’ya..

Bir saatten biraz daha fazla süren ve resmen iþkenceyi aratmayan o bir iskeleden diðer iskeleye olan bu yolculuðumu sorma, sorma çünkü anlatamam!

Ýki gömlek, iki pantolon ve bir giyimlik çamaþýrým vardý kýytýrýk bir poþetinin içinde. Nedenini sorma, sorma çünkü anlatamam!

"Cebinde kuruþu olmayanýn demek ki duruþunda da meymenet olmuyor" diye kendi kendime söylenmemin yaþattýðý ýstýrabý sorma, sorma çünkü anlatamam.

Pansiyon odasý...

"Keþke param kadar olsaydý yaram"

Çorba ile bir baþ soðandan aldýðým o baklava börek lezzetini sorma, sorma çünkü anlatamam!

Kapý kapý iþ ararken, içimde kopan fýrtýnalara aldýrýþ etmemeye ettiðim yeminlerimi sorma, sorma çünkü anlatamam!

Sýfýra düþtüðüm için deðil, sýfýra yakýn hava sýcaklýðý sebebiyle titriyordu sesim!

"Eleman aranýyor" yazýsýný okuduðum hemen hemen her kapýya; "o eleman benim" diyerek dayanýþýmý ve istisnasýz her kapýnýn saçma sapan bahaneler ile neden bir bir yüzüme kapanýþýný sorma, sorma çünkü anlatamam!

"Keþke param kadar olsaydý yaram!"

Ýþ istemek için çaldýðým o Kastamonulu emektar börekçinin kapýsýndan içeri, sanki daha o6hiç girmemiþ gibi yorgun bir müþteri olarak yeniden nasýl girdiðimi sorma, sorma çünkü anlatamam!

Sade böreði pudra þekeri eþliðinde yendiðimde, nasýl baklava börek lezzeti aldýðýmý sorma, sorma çünkü anlatamam!

"Keþke param kadar olsaydý yaram!"

Bir porsiyon börek ve yanýnda büyük boy bir ayran sonrasýnda; "Pansiyon" kelimesi nasýl bir hiper tansiyon sebebi olabiliyor sorma, sorma çünkü anlatamam!

Neyse..

Ýskeleye baðlý balýkçý kayýklarý ile öpüþen yorgun gözlerimin; "neden olmasýn ki?" derken nasýl sýrýlsýklam ýslandýðýný sorma, sorma çünkü anlatamam.

Kendi nefesiyle nasýl ýsýnýr bir insan bilirim! Bilirim ama sorma, sorma çünkü anlatamam!

"Keþke param kadar olsaydý yaram!"

Metelik denilenin, delinen ceplerimle vedasý sonrasý; karýn bölgemde baþlayan harfiyat gürültüsüne eþdeðer o iðrenç sesleri sorma, sorma çünkü hâlâ anlatamam!

"Keþke param kadar olsaydý yaram!"

"Uzak diye bir yer var" diyen o þaire, "Suyla doymak diye bir þey var" diye kaç kez haykýrdým sorma, sorma çünkü anlatamam!

Heeeyt ulan diyerek kafa tutacak olduðum an gördüðüm, siyah tayt giyinmiþ sabah sporu yapan iki kadýndan gizlediðim günlerce süren o göz yaþartan açlýða nasýl dayandýðýmý sorma, sorma çünkü anlatamam!

Martýlara savunduklarý akþamdan kalma bayat ekmeklerin; o en iri parçalarýný, paçalarým sýrýlsýklam ýslana ýslana bembeyaz martýlarýn aðlayýþlarýna aldýrýþ etmeden nasýl çaldýðýmý sorma, sorma çünkü anlatamam!

Yani demem o ki;

"Keþke param kadar olsaydý yaram!"

Ramak Kaldý / (Samim ÝÐDE)
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.