MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Kokusu topraktan köyümü özledim
Aynur Avcı

Kokusu topraktan köyümü özledim


*Kokusu Topraktan Köyümü Özledim*

Bir sonbaharda çalýþmak için köyümden çok uzaklara gitmiþtim. Gurbet zordu alýþamýyordum. Aklýma sevdiklerim, anam babam kardeþlerim gelir. 0 zaman bir özlem sarar yüreðimi sanki her yer renk deðiþtirir. Rüzgârýn vuruþu daðlarda yankýlanýrken suskunluðumda, ayþe ninem masalýný bir baþka anlatýrdý. Duygulanýrdým.
Köyümü özledim.
Babam tarla sürerken anam inek saðardý þimdi yalnýz kaldýlar.
Yalnýzlýðýmda hep hüzün olur. Gökyüzünde süzülen bulutlarý, köyümün bahçelerinde açan kardelenleri hayal ederim. Hele çobanýmýn kaval sesi, sürünün o sese koþmasý ne güzeldir. Horozun sesinde sabahý özledim. Of gurbet of derim, bazende sesli düþünürüm etrafýmdaki kalabalýðý unuturum bir an.
Burasý gurbet çalýþmalýyým. Köyüme faydalý olmalýyým derken bile alýþamadýðýmý biliyorum. Yine gece, yine köyümün anýlarý dolar gözlerime su taþýyan bakraçlý kýzlarý gelir aklýma sevdiðimi daha çok özlerim. Daðlarda papatya toplardýk sonra heyecanla seviyor sevmiyor der papatyanýn son yapraðýný sevgiyle bitirirdik ve papatya fallarý þarkýsýyla iðde kokulu yollarda el ele yürürdük. Daðlar tepeler sýrdaþýmýzdý. Öyle yoðrulduk. Þimdi gurbet zor geliyor. Kokusu topraktan köyümü özledim.

Yazan seslendiren
Aynur / AVCI

. AynurAvcý@Videolarý

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.