MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ED
GÜZEL PEYGAMBERİM
EDEBİ

GÜZEL PEYGAMBERİM


Ey benim güzel peygamberim,
Ey kalplerin süruru, gözlerin nuru, canlarýn caný peygamberim
Son nefesinde dahi ümmetim ümmetim demeyi bir an bile býrakmadýn, ümmetimin hali benden sonra ne olacak diye hep bizleri düþündün.
Sen bizleri bu kadar düþünürken biz sana layýk ümmet olamadýk, müslümanlýðý hakiki manada taþýyamadýk, yaptýðýmýz ibadetlerden lezzet alamadýk, ömrümüze yansýtamadýk, müslüman neydi kendisinden emin olunan kiþiydi; tutulan oruçlar, kýlýnan namazlar dünya sevgisini içimizden söküp atmaya da, hiçlik noktasýna varabilmeye de yetmedi.
Kuran senin ahlakýn iken biz Kuran’ý kalplerimizin baharý yapamadýk.
Olduk ne oldum delisi, kaybettik benliðimizi, sahip çýkamadýk bize býraktýðýn 2 güzel mirasýna, bütünleþemedik Kuran ve sünnetinle
Birinin canýna kýymanýn çok kolay olduðu, insanlarýn birbirine nefes olmak yerine nefislerinin hakim olduðu, sevdirenin hatrýna sevenin çok az kaldýðý, güven duygusunun gittikçe daha da azaldýðý, dünyalýk süslerin insaný kolaylýkla esir alabildiði bir çaða geldik.
Bizlerin üzerine biliyoruz ki titreyensin, ümmetim olmadan cennete girmem diyensin, Kevser baþýnda bizleri bekleyensin, sen bizleri bu kadar severken bize sevgine layýk olacak iþler yapmamýz için dua et, halimizi düzeltebilmek için dua et, ölüm bizi gelip bulmadan tövbe ederek günahlarý terk edebilmemiz için dua et.
Yarabbi;
Bizleri habibinin þefatine layýk olanlardan, ümmetim diye çaðýrýlacaklardan, Livahul Hamd sancaðý altýnda toplanacak olanlardan, Sýrat-ý müstakimi kolay geçebileceklerden, seni ve habibin Resullulahý a.s. görebilmeye layýk olanlardan eyle.
Amin....

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.