MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Vatandaşın dertleriyle dertlenin.
Nuh Comba

Vatandaşın dertleriyle dertlenin.


Vatandaþýn dertleriyle dertlenin.

Cumhurbaþkaný diyor ki! Halkýn içine karýþýn, dertlerini dinleyin, sýkýntýlarýný giderin, kolaylýklar saðlayýn, kýsacasý toplum huzur içinde olsun diyor. Yoksa ben mi öyle anlýyorum.
Çorum ve diðer Belediyeler, yazýn gelmesiyle birlikte haftanýn belirli günlerinde belirli semtlerinde halka moral olsun diye rahatlatmak babýnda eðlence düzenliyor.

Bu eðlencelere de çok ciddi bütçeler ayrýlýyor. Herkes iyi biliyor ki her belediyenin çok ciddi sýkýntýlarý ve gýrtlaða kadar borcu vardýr . Bu sýkýntýya raðmen israflar ve eðlenceler devam ediyor .

Vatandaþlarý rahatlatmak içim birþeyler yapýlmak isteniyorsa þayet, eðlence bütçesine ayýrdýðýnýz meblaðý vatandaþýn aile bütçesine katký saðlamak adýna su fiyatlarýna aþaðý çekin, su fiyatlarýný düþürün. Böylece gelir seviyesi düþük vatandaþlarýmýza nakdi yardým yapmýþ gibi yardým etmiþ olur ve sevaba girersiniz.

Böyle bir güzel uygulamayý yaptýðýnýz taktirde hem vatandaþýn hem Allahýn rýzasýný kazanmýþ olursunuz, ayrýca vatandaþýnda dualarýný almýþ olursunuz, Kaldý ki gün geçmiyor gelen Þehit haberleriyle yüreðimiz yanýyor. Ülkemiz Cehennem gibi alevler içinde, yuvalara ateþ düþerken, yavrular yetim , bacýlarýmýz dul kalýrken eðlence bizim neyimize.
Milletimizin birliði bütünlüðü adýna da olsa bu konuda Lütfen biraz duyarlý olalým. Vatandaþýn içine çýkýnýz, Halk otobüslerine bininiz, Hastanelere, Hapishaneler ziyaret amaçlýda olsa gidiniz. Bu milletin dertlerini dert edininiz. Vatandaþa kulak veriniz . Ancak bu þekil ilgi ile dertler azalýr, acýlar hafifler, sorunlar çözülür.

Her durumda olduðu gibi bu durum da da basýn ve yayýn kurullarýna çok büyük görevler düþmekte. Basýn ve yayýn kurularý idareciler ve vatandaþýn arasýnda ciddi bir köprü hükmündedirler.

Bu anlamda basýn yayýn muhabirleri görevlerini layýkýyla yaptýðý taktirde ben inanýyorum ki Muhtardan tutun da en yüksek idarecilere kadar herkes vazifesini layýkýyla yapmýþ olacaktýr.

Basýn ve yayýn kurullarýnýn güzel bir tarafý da iþlerini doðru yaptýklarý taktirde. bulunduklarý beldelerin eksiðini gediðini belirleyip idareciler yön verirler, hal böyle olunca da herþey daha anlam kazanmýþ olur

Yeter ki herkes iþini samimi ve doðru yapsýn, er yada geç mutlaka düzelecektir vesselam.

Nuh Comba
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.