MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

✓ YÜZÜME DEĞİL YÜREĞİME EMRET ✓
Samim İĞDE

✓ YÜZÜME DEĞİL YÜREĞİME EMRET ✓





(Þiir deðil arþive not)

✓ YÜZÜME DEÐÝL YÜREÐÝME EMRET ✓

Fotoðraf karelerinde gülümseyerek yer almýþ olmam sayýlacak olsa þayet, bir elin parmaklarýný geçmez kadar azdýr benim.

Genel olarak gülümsemeyi sevmediðim yada asýk suratlý bir gudubet olduðum ön yargýsý oluþturmuþ olabilir mi bu halim bilmiyorum ancak; olduðu gibi olduðum düþüncesiyle olur olmaz yaftalara meyletmeyecek olduðuna inandýðým parmakla göstereceðim ve parmakla sayýlýr dostum tarafýndan anlaþýlýr olmaktan dolayý mutmainim.

Uçuk bir bölücü olduðum konusunda hemfikir olduklarýný bildiðim bu dostlarýmla çok defa bir lokmayý bölüþtüðümüze Allah þahit. Bölüþürken de dövüþürken de yüzlerimiz gülmez iþte. Kim bilir belki de zamanla kanýksamak dedikleri o menem þey, bu þeydir.

Sýrýtmayý denemedim deðil birkaç kez yalan yok. Ancak ne hikmetse, her seferinde o lanet deklanþöre yüzü soðuk bir silahýn þarjörü muamelesi yapanlar sahipti. Sahiplerdi ve o adýna poz dedikleri yapmacýk "üçyüzotuzüç" þebelekliklerine, yapmacýk bir yüz kasýlmasý ile yine karþýlýk veremedim ben.

Hani o þöööleee þuradan, böööleee buradan, birde böööleee þýmarýklýðý ve assolist edalarý ile esas olan yüreklerinin sedasýný gizleme çabalarýyla, kendi kendilerine abananlar gibi bir endiþe içinde olmadým hiç.

Neysem o ulan iþte.! Nereden ve nasýl çekersen çek, çekeceðin bu. Neysem o çýkacak ekrana.

Göbeðim çýkmasýn, saçým bozulmasýn, kaz ayaklarým belli olmasýn kasýlmalarý ile kasým kasým kasýlacak bir beyin fýrtýnasý yaþamadým ben hiçbir zaman.

Yediðim için göbekli, kýytýrýk ucuz sabunlardan dolayý kepekli ve layýk olarak yaþama tutunabilmek için göz kenarlarým çizgi çizgidir dedim oldu bitti.

Bu yüzden fotoðraf karelerinde gülümseyerek yer almýþ olmam sayýlacak olsa þayet, bir elin parmaklarýný geçmez kadar azdýr benim.

Bu sebeple nereden çekerseniz çekin ama kendi düþünce halkanýz içine çekmeyin dudaklarý saða sola gerilmeyen ben gibi insanlarý. Çünkü onlar sadece gözleri ile ve fark edene gülümserler masmavi.

Üçyüzaltmýþbeþ gün yüzüme bakarak ÜÇYÜZOTUZÜÇ saçmalýðý ile yapmacýk sýrýtacak olan o sýrtlanlar anlamaz beni. Bu yüzden birgün, sadece birgün, gözümün içine bakarak ben gibi tedirgin ve ben gibi yürekten gülümseyebilenlerin yüreklerine talibim ben. Bulursam; iþte o zaman galibim.

Yüzüme deðil yüreðime emret.

Ramak Kaldý / (Samim ÝÐDE)
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.