MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

İnsanız biz
Nermin Tiryaki

İnsanız biz





Ey insan oðlu hiç düþündün mü iyiliðin elinde olduðunu, Allah kötü insan yaratmaz. Kötü þartlar insaný o öyle hissettirir, hissetiðin gibi yaþamaya uygulamaya baþlarsýn. Kendinde inanýrsýn. Acýttýkça mutlu olduðunu sanýrsýn.

Yanlýþsýn iyilik elinde senin. ilk önce hayattýn dan inanmayýp, yaþamaya çalýþtýðýn.. yaptýktan sonra piþman olup üzüldüðün ne varsa çýkaracaksýn. Allah’a, sonrada kendine söz vereceksin.Yaradana yalvarýp duaya sýðýnacaksýn. Kalbindeki iyiliðe inanacaksýn. Çünkü Allah kimseyi kötü yaratmþtir.

Sevgiyi çýkaracaksýn ortaya. geçmiþe bir Sünger çekip nefretten arýndýracaksýn yüreðini.Karar vereceksin hayatýnýn gidiþine.

Kötülük yaptým ne kazandým iyi olup ta ne kazanacaðým.Kötü oldun hiç bir þey kazanmadýn, kocaman bir hiç ve verdiðin acý üzüntü. Ya iyi olup iyi doðru dürüst karar verdiðinde ne kazanacaksýn. Bir kere Allah’ýn sevgisini kazanacaksýn, onun merhametinin yüceliðini anlayacak ve yaþayacaksýn.

Etrafýnda seni gerçek sevenleri fark edeceksin. Sevgilerinin ne kadar sahi olduðunu anlayacaksýn.Huzurlu olacaksýn mesela, baþýný yastýða koyduðun zaman.. vicdanýn acýtmýyacak canýný. Sileceksin hayatýndan haramlarý, helal yaþayacaksýn. Ekmeðin helaldir ya duygularýn iþte o da helal olacak, gözlerde kalp de de haram olmayacak hiç bir þeyin.Sana ait olana sahipleneceksin.

Senin olmayaný düþünmeyeceksin bile. Elinde olan saðlýðýnýn ailenin, evladýn deðerli olduðunu bil. Seni kötü olmaya sevk eden her þeyi hayatýndan sil. Yanýnda, uzakta sana bu nefreti yaþamana sebep olanlardan uzakla.Yeni bir yaþam belirle, Yaradýnýna Rabba tutun. Bu zamana kadar yaptýklarýna gel tövbe eyle. Allah baðýþlamýyý sevendir, affedicidir. Hangi kul el açmýþ ta karþýlýðýný vermemiþtir. Benim günahým büyük deme sakin. Büyük olan Allah tir.

Günahlar onun merhameti karþýsýn da eriyip gider. Geç olmadan zaman akýp gidiyor, yaþlanacaksýn olurum kurtulurum deme sakin. Kabir azabý çetin nizam kurulduðu zaman hesap var, Allah’a. Hadi fýrsat eldeyken nefes alýrken, sende Allah’ýn iman ipine tütün. O seni býrakmaz namaza baþla mesela, zor gelebilir.

Baþka yerlerde harcadýðýn zaman kadar, zamanýnýn da almayacak o kadar huzurlu olacaksýn ki. Yaþamanýn ne büyük bir nimet olduðunu, Yaradanla konuþmanýn nasýl huzur verdiðini bir bile bilsen seveceksin. Hem Rabbýný peygamberini ve seni gerçek seven her þeyini bilen hadi Bismillah de cennete mi cehennemi sen karar ver.. Nermin
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.