MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

GELMEDİ DEDİ
Tahir Görenli

GELMEDİ DEDİ


Pencere önünden günleri geçer
Evlatlar bu günde gelmedi dedi
Her sabah serçeyi arkadaþ seçer
Evlatlar bu gün de gelmedi dedi.

Huzur evi huzur vermez ki ona
Haber gelmeyince aðlýyor ana
Hasret kalmýþ nazlý dediði cana
Evlatlar bu gün de gelmedi dedi.

Uçun kuþlar uçun uzak yerlere
Iþýk tutun görmez olan körlere
Gayrý dayanamam dedi bizlere
Evlatlar bu gün de gelmedi dedi.

Çok bekledi gelen giden olmadý
Uçan kuþlarla bir selam salmadý
Ömrü bitmiþ daha fazla kalmadý
Evlatlar bu gün de gelmedi dedi.

Döner odasýna huzur bulmaya
Zahiri’m kaderin böyle olmaya
Ölünce gelirler miras almaya
Evlatlar bu gün de gelmedi dedi.

Tahir GÖRENLÝ.05.12.2018

O BÝR ANNE’ÝDÝ
Akþam güneþi batmak üzereydi cývýl cývýl neþe içerisindeki serçe kuþlarý tünemek için yýllara meydan okuyan çýnar aðacýnýn dallarýnda yer kapma yarýþýndaydýlar, yaþlý kadýn ise odasýnýn penceresinden göz yaþlarý içerisinde penceresi önündeki aðaçta dallara tünemiþ serçe kuþlarý ile dertleþiyordu.
Bu günde gelmediler,oysa ben onlarý ,yokluklar içerisinde,bin bir ümitlerle,gecemi gündüzüme katarak, kimseye muhtaç etmeden büyütmüþtüm,böyle olmamalýydý diye kahýrlanýyordu.
Hey hat akþam güneþi bu günde yaþlý kadýnýn umutlarý ile birlikte usul usul batmýþtý.göz yaþlarý içerisinde,omuzlarý düþmüþ,umutlarý tükenmiþ bir vaziyette penceresini kapatarak çaresizce odasýndaki yataðýna uzandý,neden Allah’ým neden diyerek aðladý,aðladý,aðladý,aðlayarak uyuya kaldý.
Gecenin karanlýðý yerini sabahýn aydýnlýðýna býrakýrken güneþ usul usul odasýný ýsýtmaya baþlamýþ,güneþin doðuþuyla birlikte yaþlý kadýnýn umutlarý da yeniden yeþermeye baþlamýþtý,odasýnýn penceresindeki yerini erkenden almýþ umutla dýþarýyý seyrediyordu penceresi önündeki çýnar aðacýna bakarak gün ýþýðý ile birlikte birer ikiþer uçmaya baþlayan serçelere seslendi.
Gidin,kuþlar gidin,Allah rýzasý için gidin oðlumun,kýzýmýn, yanlarýna gidin,söyleyin onlara beni,annelerini bur da unutmasýnlar,kendilerini özlediðimi,torunlarýmýn can alýcý gülüþlerine hasret kaldýðýmý,cennet kokularýnýn burnumda tüttüðünü,dedem diyen seslerinin kulaklarýmda çýnladýðýný söyleyin,birlikte yemek yenen ev yemekleri ile hazýrlanmýþ (sizler gibi cývýl cývýl )aile sofralarýmýzý özlediðimi söyleyin.
Umutla bekledi yaþlý kadýn gün içinde sevdiklerinin gelmesini,yalnýzlýðýna çare olmalarýný,ama ne gelen vardý nede giden, serçelerden baþka dönen olmadý.
Üzüntüsünden,kahrýndan serçelere sitem ediyordu,sevdiklerinin gelmediðine deðil.
Gitmediniz,söylemediniz, benim özlemlerimi oðluma,kýzýma bildirmediniz,söyleseydiniz gelirlerdi beni bur da yalnýz baþýma býrakmazlardý diyor, oðluna,kýzýna yinede sitem etmiyordu.
ÇÜNKÜ O BÝR ANNE’ÝDÝ.
Usulca pencereyi kapattý,hýçkýrýklar içerisinde yataðýna uzandý,yorganýný baþýna çekti içerisinde kayboldu,sanki gecenin karanlýðýna dahi küsmüþtü.
Sabah olmuþ,güneþ doðmuþ,serçeler çýnar aðacýný çoktan terk etmiþlerdi.
Ancak yaþlý kadýn penceresinde yoktu týpký serçeler gibi uçup gitmiþti,yataðýnda yalnýz baþýna sessizce ruhunu Yaradanýna teslim edip,sýnav yerinden ayrýlýp hesap gününün görüleceði gerçek aleme seyri sefer etmiþti.
Aman Allah’ým ( CENNET ANNELERÝN AYAÐI ALTINDA ) denilen bir ANNE için ne acý bir ayrýlýþ, adýna HUZUR EVÝ denilen ( UNUTULMUÞLARIN ) evinden tabut içerisinde omuzlar üzerinde çýkarýlýyor ve bir daha dönüþü olmayan gerçek ikametine götürülüyordu.
03/12/2018

Mehmet TATLI. Beyden alýntý bu hikaye hikayeyi okuyunca etkilendim bir kaç dörtlük yazayým dedim anlamýný bulduðu kadar.
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.