MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Havalimanındaki İblis
degirmenci

Havalimanındaki İblis



Havalimanýndaki Ýblis

Bir çoðumuzun gezip dolaþtýðýmýz yerlerde, birlikte yolculuk yaptýðýmýz toplu taþýtlarda ilk defa tanýþtýðýmýz ya da yakýn tanýdýklarýmýzdan olsun hem müslüman olduðunu savunup hemde islam dinine ve islam dini ile müþerref olmuþ müslümanlara þeytan’dan fazla þeytan olanlarla karþýlaþtýklarýmýz olur.

Bunlarla konuþurken yaþlarýna hürmeten sessiz kalýp dinlemeyi tercih ederiz,bilmezlerki bizlerin yaþlýlara ve fikirlere sayðýmýzdan sakince onlarý dinleðimizi.

Adam dinimize, bende müslümaným diye söze baþlayýp güya ortamý germeden misyonunu savunacak ,müslümanýn sakalýna tesettürüne, ezanýn orjinal okunuþuna, dinimi savunup mazlumun yanýnda olan idarecilerime etmediði hakaret kalmayacak, evet evet her birimizin bulunduðu ortamda karþýmýza çýkan bu tür sözde müslüman iblisin eratlarýndan birtanesi yolcu karþýlamak için gittiðim hava limanýnda oturduðum koltuða koltuk komþum olarak yanýnda tesettürden uzak bir haným efendiyle yolcu karþýlamak için gelmiþlerdi.

Merhabalaþtýktan sonra yan tarafýmdaki boþ olan yere müsade isteyip oturdular, saðdan soldan, nerden gelirsin, nerelisinden sonraki sohbetimiz;
Gelen yolculardan tesettürlü bir bayan ve sakallý genç çiftimizin geçmesi ile birlikte sohbet ettiðim iblisin eratý hemen sözü hiç tanýmadýðýmýz yanýmýzdan geçen sakallý ve tesettürlü yol yorðunu çiftlerin gýyabýndan... "Bunlar varya bunlar Türkiye’yi Arapistana benzetmeye çalýþýyorlar." dedi.

Hopbala gelde sus Abdil... “Batýl, yanlýþ þeyleri söyleyerek insanlara nasihat eden, konuþan þeytandýr. Hakký söylemekten sakýnan ise dilsiz þeytandýr.”
Malum bu nasihat aklýma geldi hamd olsun.

Gittiðim yerlerde bekleyeceðimi tahmin ettiðimden, hastaneler,havalanlarý benzeri yerlere yanýmda ya bir kitap görtürür okumaya çalýþýr yada kalem ve küçük bir not defteri bulundurur,vaktimi dolu geçirmeye çaba gösteririm.

Ýyiki not defterimi yanýma almýþým... Ýblisin eratýna þiir yazmama vesile oldu. Alel acele yazýp adama okudum.
***
Ey tesettürlü bacým sakallý kardeþim
Gýyabýnda, diline dolandýn iblisin
Rabbim ahiretinizi cennet etsin
Cehenneme taliplerin dilindesin.
***
Ýnsanýn gözünde iblisin parmaðý
Ýmansýzýn iþi küftün harmaný
Yak Abdil’im haydut kervaný
Dik dur Allah’tan bekle mükafatýn.
***
Dörtlüklere noktayý koyup alel acele yazdýðým þiirimin ilk kýtasýný adama okudum, her ne olursa olsun ben adamdan tepki beklerken, yanýndaki bayan ikinci kýtayý okumama müsade etmeden hittetle zýplayýp ayaða kalktý, yanýndakine "Dayý yeter artýk müslümanlarla uðraþtýðýn" dedi.

Yolcum gelmiþti iblisi yeðeniyle baþ baþa býrakýp ayrýlýrken, "Hadi bacým Allah selamet versin size teþekkür ederim niyetiniz halis hem fikiriz" dedim. Adamda zaten nur yoktu hepten kýzardý bozardý, bana birtek kelime edemedi. Öylece kaldýlar,bayandan Allah c.c razý olsun .Dörtlüðümü yazdýran Yaratanýma þükürler olsun iblisin askerinin karþýsýnda susturmadý.
Abdil Göktekin
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.