MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

HİCİV ŞAİRİ
sadikozen

HİCİV ŞAİRİ


HÝCÝV ÞAÝRÝ BÝR ARKADAÞIMIN "DOKTORLAR" ÝÇÝN YAZDIÐI ÞÝÝRÝNE YANIT:

HÝCÝV ÞAÝRÝ

Dr. Sadýk Özen

Çok ince bir sanattýr hicvetmek; Cesaret, feraset, nezaket ve yetenek ister. Ýðneyi batýracaksýn, ama acýtmayacaksýn, Taþý atacaksýn, ama kýrmayacaksýn. Hem üzmeyeceksin insanlarý, Hem de düþündürecek Hem de güldüreceksin

Hicvettiklerini ezmeyi düþünmeyeceksin Herkesin ayný olmadýðýný Her kuþun etinin yenmeyeceðini bileceksin Aðzýndan çýkanlarý kulaðýn duyacak Sözlerinin nereye gittiðini göreceksin.

Ben de bir deneyim dedim Ýnþallah becerebilirim Ýddia sahibi falan deðilim Kaþarlanmýþ ustalarýn yanýnda ben çok acemiyim Alçak gönüllüyüm Her yerde haddimi bilirim.

Aramýzda biri var ki; dýþý ak içi kara, Nedense takmýþ bir kere doktorlara. Hakaret dolu bir hiciv þiiri yazmýþ; Bulduðu her fýrsatta okuyor da Doyamýyor bir türlü saldýrmaya…
Hani ben de doktorum ya; “Doktor bey de burada” diyor, geçiyor karþýma; Doktorlara hakaret yaðdýrýyor, Gözlerimin içine baka baka
Okuyor da okuyor … Adeta kin kusuyor, Sanýrým her doktoru bir sayýyor

Vallahi anlamadým bir türlü; Acaba doktorlar nasýl bir kazýk çakmýþlar ona? Bu kadar nefretin sebebi acaba ne ola? Ülkemizde her gün bir doktor avý baþladý ya; Bakarsýn bir gün alýr eline hançeri, Saplayýverir bir doktorun kalbine Ya da sýkar kurþunu beynine…

Ýki ay kadar önceydi, yine benden laf etti. Yine kalktý okudu þirini, attý tuttu, gitti Birkaç gün sonra hastaneden geldi haberi Kötüyüm diyordu, sýkýntý içindeydi. Hayýrlý þifalar diledim kendisine. Ýçimden de; “Yoksa onu bir doktorun ahý mý tuttu” dedim.

Aman Allah esirgesin, bozulmasýn saðlýðý, Allah doktorlara muhtaç etmesin onu, Darda býrakmasýn, hastanelere düþürmesin. Sonra nasýl bakar doktorlarýn yüzlerine. Ama doktorlar alýþýktýr böyle þeylere; Kulaklarýyla duysalar bile, Aldýrmazlar ki onun dediklerine.

Ulvi bir mesleðe sahiptir onlar. “Hekimlik andý“ içtiler, Kendilerini insanlýða adadýlar, Aralarýndan birkaç çürük çýksa da Topyekun suçlanmamalýlar. Hastalarý için her çabayý gösterir, Görevlerini mutlaka yerine getirirler.

Ama sana bir tavsiye; Saðlýklý yaþam kurallarýna dikkat et. Kötü alýþkanlýklarýný terk eyle, Sigarayý, içkiyi býrak, Kendine iyi bak, Erken yat, erken kalk. Kendi kendinin doktoru ol !

Gitme hastanelere; Bakma nefret ettiklerinin yüzlerine, Þifayý kendinde ve evinde ara En önemlisi de kafanýn içini boþalt Kin ve nefret duygularýný kaldýr at Kendine olumlu bir yaþam tarzý baþlat.

Saðlýklý ve mutlu günlere…

31 Ekim 2018 / Antalya
1 Yorum

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.