MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Haşhaş Kozağıne verilen emek
degirmenci

Haşhaş Kozağıne verilen emek



Hayalleri olmayan insan yaþamdan tat alamazken ayný zamanda hayalleri olmayan insan ne milletine ne kendisine ne diðer canlýlara faydasý dokunamaz.

Afyonkarahisar’ýn Bolavadin ilçesi Özburun kasabasýndan hayalini haþhaþ kozaðýyla canlandýran vatan sevdalýsý bir vatandaþýmýz kozaktan yapmýþ olduðu bir helikoptere ....’’KOZAK-1 SALDIRI HELÝKOPTERÝ" Ýsmini verir.

Üzerimizde öyle oyunlar oynadýlarki ne zaman bir bilðe insan bir buluþ yapsa yapmaya niyet etsse, ya bir haset þahýs, ya bir grup, ya baþka bir haset devlet mutlaka bilge insanlarýn yolunu keser kimine deli,kimine dinci, kimine baþarýsýz, kimini hizmet aþkýndan usandýrarak kiminin canýna kast ederler kiminin resmi yollardan önlerini keserek batýdan beslenen medya güçleri ile ne hayallerle yola niyet edip yapýlacak olan eserleri hoyratca balta’larlar. Neymiþ efendim sen dur ben yapýyým.Yap yap elinden alanmý var sen bir yandan baþkasý bir yandan yapsýn lakin yapýlaný taktir etmeye hasetliðin müsade buyurmuyorsa bari sessiz kalda hizmet etmek isteyenin þevkini kýrma.

Günümüz dünyasýnda muhtarýndan zirvedeki lidere, baðýnda bahçesinde reçberin bahcývanýn, sanayideki ustanýn çýraðýn atolyesinden,yazarýn kalemine kadar hangi hizmet ehli güzel bir çalýþmaya niyetlense bir çoðunun karþýsýna haset güruhlar çýkar. Bir devlet olarak yeni buluþlara projelere imzalar atarsýn baþka devletler bu hizmetin karþýsýnda kudururlar, nerden nasýl saldýrýp bu ülkeyi yýpratýrým planlarýný devreye koyarlar. Bu örnekleri burdan tekrarlayarak makalemde hasetlik kalabalýðýnýn reklamýný yapmaya gerek duymamakla beraber, hangi hükümetin hangi liderin projesi olursa olsun 2 tane hizmeti zikredip geçmeyi teþekküre þayan buluyorum bazý devletlerin çekemedikleri yeni yapýlmakta olan havalimanýmýzý,þehir hastanelerimizi. Yapýlanlarýn ve hayallerdekilerin örnekleri her gözün gördüðü malum hizmetleri burdan yazarak zamanýnýzý almadan mevzuyu irdeleyelim isterim.

Demem þu’ki geçmiþte bir çok bilge kiþinin projesine çelme takýldý merhum Erbakan hocanýn icra ettiði " Devrim" arabamýz misali .

Baþa gelen bir öncekinin kaldýðý yerden devam edip ülke için gelecek nesil için ne yapabilirim sevdasýndan ziyade neyi nerden ne kadar götürebirim hainliðinin peþinden koþtular.

Maliye Bakaný ve dönemin Cumhurbaþkaný Turgut Özal’ýn danýþmanlýðýný yapan Adnan Kahveci 5 Þubat 1993’te eþi ve iki çocuðuyla birlikte Bolu –Gerede yakýnlarýnda otobanda ters yola girerek trafik kazasý geçirdi. Merhum Adnan Kahvecinin geçeceði yolda trafik levhasýnýn ters çevrilerek suikasta kurban gittiði, dönemin soru iþareti..?

1993 Merhum T.Özalýn ölümü halâ akýllarda soru iþareti.

2001 Ali Gaffar Okkan, Diyarbakýr Emniyet Müdürü iken fâili hâlen meçhul olan bir suikast sonucu öldürülmüþ polis müdürüdürü malum.

2007 yýlýnda Isparta yakýnlarýnda düþürülen uçaðýmýzda 6 tane bilimadamýmýzý kaybettik vesselam..?

2009 da Merhum M.Yazýcýoðlunun ölümü malum.

1876 da Merhum Sultan Abdül Azizin kollarýnýn kesilerek intahar süsü verilmesinden,
1961 de Adnan Menderesin idam edilmesinden,
2016 da Türkiye Cumhuriyeti Devletine darbe giriþimi 248 vatan evladýnýn þehit edilmesinden, dönemin Cumhurbaþkanýna, Baþbakanýna, Mit Müsteþarýna suikast kalkýþmalarýndan tutunda daha dün
01 Aðustos 2018 Çarþamba
Hakkari’de Anne il 11 aylýk bebeðini þehit eden güruhun tarih öncesi üzerimizdeki oynadýklarý oyunlarla bu günkü oynanan oyunlar arasýnda hiç bir fark yok.

11 aylýk bebemizi geleceðimizi hayallerimizi taze yavrularýmýzý þehit ederek nice güzel hayaller kurup projelere imza atacak nesillerimizi yok etmeye çalýþan iç ve dýþ mihraklar dünde bu günde malum.

Vatan millet din için her kim hizmet edip bir buluþa imza atýyorsa, karekter olarak hiç sevmediðin biriside olsa gýpta et, tebrik et baþarýlar dile haset edip köstek olma.

Birlik dirlik olsun.Ýnsanlýk adýna yararlý hayaller kuranlarýn hayalleri gerçek olsun.

Bir vatandaþ bir proje sunuyorsa dikkate alacak çok özel takipciler olsun, hiç bir hayal zaman harcanmadan kurulamaz, harcanan her zamanýn bir deðeri var, yararlý iþlerde hayal kuranlarýn zamanlarý boþa geçmis zaman degildir bu gün olmazsa yarýn gerçek olur görülen düþler kurulan hayaller.

Özburun’lu kardeþimizin haþhaþ kozaðýna verdiði emeði kutluyorum. Emekler zay olmasýn, gönüller kýrýlmasýn,hasetlik yerin dibine batsýn.

Bolvadinden kalkan helikopter

Çýkarsa meydana durulmaz önüne
Ün katar Türk’ün var olan ününe
Sahip çýkýla Özburun’lunun hayaline
Patent verile insanýmýzýn projesine.

Haþhaþ kozaðý’na dokunsun sanayi
Tene’si kadar küçük ola her mermi
Baþýna yýka hain terörün siperini
Armaðan et Abdil’im projeye þiirini.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.