Sahaf dostum, uzun zamandýr körelen ve aslýnda özlediðim duygularýma tercüman oldu.Arkasýnda ta ilhanlýlar dönemine ait bir tarihi cami olan Atabey cami önünde kuþlara yem veren adam resminden baþlayan konu,günümüz insanlarýnýn merhametsizliðine dek vardý.Hoþ sohbet bir adamdý Gani bey.Ýsmine müsemma gönlü de gani bir insan.Hemen hemen bulduðu her kitabý okur.Her olaya iyi pencereden bakar,hüsnü niyetini hep muhafaza ederdi.
Sohbet dünya klasiklerinden,tanzimat edebiyatýna,popüler kültür derken,çaylarýmýzý içmiþ,lokumlarýmýzý yemiþtik.Sahaf dükkaný iki katlýydý.Alt katta okul kitaplarý,kýrtasiye üst katta ise Sahaf kitaplarý,mescit ve okuma odasý vardý. Kitap okumasý yapacaktýk.Het hafta perþembe günleri seçilen bir kitabý o hafta okunan kiþi özetini anlatýyordu.
Sonra sohbetteki tüm arkadaþlar görüþünü belirtiyordu.Bu çalýþmanýn çok faydalarýný görüyorduk. Unutulmuyor ve farklý görüþlerle kitaba deðer katýlýyordu.okuma bit Ýçeri üç tane genç erkek girdi.Hallerinden terbiye akýyordu.Ýçeri girerken en önde bulunan kývýrcýk saçlý ve gözlüklü olaný selam verip yanýmýza geldiler.Gani bey ayaða kalkýp onlara yer gösterdi.Tanýþtýk.Edebiyat bölümü dördüncü sýnýf öðrencileriymiþ.Huseyin,Kamil ve Salim’i buraya Rahmi abi göndermiþ.Aþaðý caddedeki Sahaf abimiz.Aradýklarý kitaplarý burada bulabileceklerini önermiþ.Selamlaþýp çýktýk.
Sosyal Medyada Paylaşın:
SelimADIM Åžiirleri
(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.