MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ALO 147 ÖĞRETMENLERE KARŞI ÖĞKALDER’İN ÇAĞRISINA KULAK VER
sahince

ALO 147 ÖĞRETMENLERE KARŞI ÖĞKALDER’İN ÇAĞRISINA KULAK VER


ALO 147 ÖÐRETMENLERE KARÞI ÖÐKALDER’ÝN ÇAÐRISINA KULAK VER

Bugüne kadar böylesi bir gündem ne görüldü ne duyuldu. Bu güne kadar basýnýn tek ses olduðuna bu gündemle þahit olduk.

Bu gündem bütün gündemleri alt üst etti. Operasyon haberleri rafa kalktý. Ýþsizlik- yolsuzluk haberleri uykuya yattý. Seçim anketleri kapana sýkýþtý. Oy kapma ayak oyunlarýna çelme takýldý. Mecliste 10 dakika aralar masal oldu. Danýþma kurullarý, bakanlar kurulu, müsteþarlar sözcüler deðirmene su taþýrcasýna çözüme çare peþinde.

Hangi kanalý açsanýz ayný söylem ‘’ ÖÐKALDER’in ALO 147’ye baþvurduðu þikayet dilekçesinin tam metni ilk defa……. Kanalda.’’‘’ Þikayet dilekçesini kesintisiz yayýnlýyoruz.’’

Ýlklerden biri daha. Hiçbir haber kanalý araya reklam girmiyor.

Ýlklerden bir baþkasý; Tüm Türkiye yediden yetmiþe ekrana kilitli.

Bir baþka ilk; TV kanallar rafting yarýþýnýn peþinden koþmuyor.

Doðrusu benim de ilkim. Ýlk defa bilgisayarýn baþýndan kalktým. Ýlk defa elime kumandayý aldým, týkladým rastgele bir kanal. Karþýmda sunucu. Haberden çok sunucunun sevinci, heyecaný dikkatimi çekti. Sunucu metni okurken sanýrsýnýz insanlýðým görülmemiþ bir buluþunu anons ediyor. Dünyada savaþ bitmiþ, Dolar sýfýrlamýþ. Ýnsanlar iþe- aþa kavuþmuþ.

‘’ Sayýn seyirciler, ÖÐKALDER FEDERASYONU’nun þikâyet baþvurusunu, yorumsuz kesintisiz yayýnlýyoruz.
Þikayet baþvuru dilekçesi:

‘’ Malum olduðu üzre cumhurbaþkanýmýzýn önerisi bizim için emir, bizim önerimiz cumhurbaþkanýmýz için görev niteliði taþýdýðýný bildiðimiz için cemiyetlerimizin tespit, þikayet ve istemlerini federasyon olarak ortak bir rapora dönüþtürdük.

Öncelikle cumhurbaþkanýmýzýn ’’ En az üç çocuk!’’ emrini yerine getirdik. Endazeyi tutturamayýp üç- beþ yapanlar oldu. Noktayý koyan koydu, koyamayan virgül aralýklarýnda.

Çocuklar büyüdü, serpildi. Okullu oldu. Çocuklarýmýz güle oynaya okula gitti. Sýnavlara gülerek girdi. Sýnavlardan gülerek çýktý. Bir kez olsun ‘’ Sýnavým kötü geçti.’’ diyen olmadý. Ne zaman sýnavlar açýklandý çocuklar aðlayarak geldi. Çocuðun sýnavdan düþük almasýndan geçtik, aðlamasýndan geçtik öðretmen sýnýf içinde örgüt kuruyormuþ. Birkaç öðrenciye 100 veriyormuþ, yüz alanlarý düþük alanlara güldürtüyormuþ, alaycý alaycý baktýrýp alay ettiriyormuþ. Bu durum çocuklarýmýzýn psikolojisini bozdu diyemiyorum, önce çocuk, ardýndan anasý, babasý. Aile saadetimizin tehlikede olduðunu görür görmez harekete geçme inancýna sýðýndýk. Toplum tehlikeye doðru gidiyor.

Ne zaman çocuklarýmýzla býrakýn lafýn belini kýrmayý ‘’ Nasýlsýn?’’ bile diyemez olduk. Ya ödev yapýyordur, ya sýnav çalýþýyordur. Peki, çalýþmalarýnýn sonucunu alabiliyor mu? Öðretmenler vermiyor ki alsýnlar. Sýrf öðretmenler çocuklarýn anne babalarýyla olan diyalogunu kesmek için eften püften ödev veriyor. Yaptýklarý ödev ne notlarýna yansýyor ne de çocuðun, ailesinin mutluluðuna bir nebze de olsa katký saðlýyor.

Her çocuðun on öðretmeni var. Yedi çocuðu olan bir vatandaþ Yetmiþ öðretmenle mücadele etmek zorunda kalýyor. Yetmiþ olsa iyi bunun yanýnda müdürü var, müdür yardýmcýsý var, Müdür baþyardýmcýsý var. Okulun bekçisi, temizlikçisi var da var…

Malum sebepler gereði yurt sathýnda cemiyetlerimizi kurduk. Üst kat komþumuz …………..Haným ÖÐRENCÝ GÖZYAÞI SÝLME DENEÐÝ baþkaný, Benim Haným ‘’ ÖÐRENCÝ TESELLÝ NÝNNÝCÝLER DERNEÐÝ baþkaný, mahalleden Dul Nebehat ÖÐRETMEN DEDÝKODU TOPLAMA ÜRETME YAYMA DERNEÐÝ baþkaný, Avukat olan bacanaðým ÖÐRETMENLERÝN DÜÞÜNCESÝNÝ OKUMA FÝÞLEME ÞÝÞLEME DERNEÐÝ baþkaný,Kabadayý Ekrem ÖÐRERETMENLERE HATTÝNÝ BÝLDÝRME DERNEÐÝ baþkaný, kaynanam DIRDIR KAYNATMA DERNEÐÝ baþkaný, kaynanamýn kaynanasý TASAYI UNA BELEYENLER DERNEÐÝ baþkaný, görümcesi DUACILAR DERNEÐÝ baþkaný, kapýcýmýz mendil tutanlar derneði baþkaný, ben deniz ÖÐRENCÝKALKANI FEDERASYONU baþkaný.

Federasyon olarak cemiyetlerimizden gelen dedikodularý eledik savurduk. Avukatýmýzýn yoðun çaba ve derin bilgileri yardýmý ile soyut delillere somut delil kýlýflarý ölçtük, biçtik, yamadýk. Federasyonumuzun talepleri toplumumuzun yarý niteliðindedir.

TALEP VE ÖNERÝLERÝMÝZ:
1- Öðrencilerimizin psikolojisini bozmak aile saadetimizi zedeleyerek toplumumuzun geleceðini uçuruma yuvarlamaya çalýþan öðretmenlerin görevine men, vatandaþlýk haklarýnýn elinden alýnmasý, vatan haini olarak ilan edilmesi.
2- Öðretmenlerin maaþýndan derneðimizin giderlerini karþýlamak üzere fon kesintisi uygulanmasý
3- Dernek üyelerimizin çalýþmalarýnýn dikkate alýnarak iþ ve zaman kaybýnýn kýdem tazminatlarýna yansýtýlmasý
4- Öðretmenlerin sýnav yapma yetkisinin ellerinden alýnmasý, öðretmenlerin sýnava tabi tutulmasý.
5- Öðretmenleri deðerlendirme yetkisinin veli üzerine býrakýlarak öðretmenle veliyi karþý karþýya getirilmesinin önüne geçilmesi, deðerlendirme yetkisinin bakanlýða devri
6- Öðrenci deðerlendirme notu olarak % 15 öðretmenin aldýðý not, % 40 babasýnýn verdiði not, % 45 annesinin verdiði not. ( Bilimsel araþtýrmalar sonucu bir çocuðu annesinden iyi hiç kimse tanýyamaz, hiç kimse annesinden iyi deðerlendiremez.)
7- Öðretmen öðrenci ev ziyareti uygulamasýna derhal son verilmesi
8- Öðrenci öðretmen ev ziyareti uygulamasýnýn ivedilikle baþlamasý
9- ‘’ Öðretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktýr.’’ sözünün millileþtirilmesi
10- Bir harf öðretene köleliðin kaldýrýlmasý
11- ‘’ Haydi kýzlar okula’’ kampanyasýnýn durdurulmasý, ‘’ Kýzlarý anasýnýn dizinin dibinde oturtma ‘’ kampanyasýnýn baþlatýlmasý
12- ÝÞKUR’un kýzlara koca bulma, kocalara yardým kuruluþuna dönüþtürülmesi
13- Velilere eðitmenlik, denetmenlik sertifikasý verilmesi öðretmenlerin ek ders ücretinin kesilmesi, velilere denetmenlik ücreti ödenmesi.
14- Velilerin öðretmenlere karþý iþlediði her türlü þiddet, cebir ve eylemin cezai müeyyiden muaf tutulmasý,
15- Çocuklarýmýzýn geleceði için her güne bir saatlik dua dersinin konulmasý

iMZA:
ÖÐRENCÝ GÖZYAÞI SÝLME DENEÐÝ
Bþk
ÖÐRENCÝ TESELLÝ NÝNNÝCÝLER DERNEÐÝ
Bþk. .
ÖÐRETMEN DEDÝKODU TOPLAMA ÜRETME YAYMA DERNEÐÝ
Bþk.
ÖÐRETMENLERÝN DÜÞÜNCESÝNÝ OKUMA FÝÞLEME ÞÝÞLEME DERNEÐÝ
Bþk.
GÖZYAÞI SÝLENLER DERNEÐÝ
Bþk
KAYGIYI UNA BELEYENLER DERNEÐÝ
Bþk. DIRDIR KAYNATMA DERNEÐÝ.
Bþk
MENDÝL TUTANLAR DERNEÐÝ
Bþk
DUACILAR DERNEÐÝ
Bþk.
ÖÐKALDER FEDERASYONU
Bþk.

Sunucu bir meclise baðlanýyor, bir sokaða.

‘’Sayýn seyirciler, her zaman olduðu gibi bir provokatör 147 Uygulamasýný bulaný suçlama densizliðinde bulundu. Þimdi 147 Uygulamayýcýsýna baðlanýyoruz.’’

147 uygulamacýsýnýn yaptýðý açýklama þaþkýnlýðýndan þaþkýn ‘’ Ben kuyuya bakar geçerler dediydim, ben nereden bilecektim kuyuya taþ atacaklarýný.’’
Akil adamlar devreye giriyor ‘’ Kuyunun dibinde nitel aranmaz. Nicele kulak vermek gerekir.’’

Sunucu ömründe yapmadýðý sunuculuðu tadýyor, heyecan dorukta. ‘’ Sayýn seyirciler, ÖÐKALDER’ÝN üye sayýsý bütün sivil toplum örgütlerin üye sayýsýndan kat kat fazla..

Meclis çatýsý altýnda, basýnda yeni bir gündem konusu ‘’ Nicel mi, Nitel mi?’’

Sadece tek bir kanalda küçük puntolarla alt yazý ’’ Öðretmenler çare arayýþýnda. ÖÐRETMEN YARDIMLAÞMA DERNEÐÝ kurarak öðrencilerin kaðýdýnýn nerelerine ne not verilebilir fikir alýþ veriþ peþinde.’’

Ayný kanalda ikinci bir alt yazý ’’’ Öðretmenler yeni bir dernek kurdu, YANDIM ANAM YANDIM DERNEÐÝ.’’

Diðer tüm kanallarda ÖÐKALDER’ÝN öðretmenlere karþý yeni bestesi çalýyor:

Yananý Allah görür
Allah, Allah maþallah
Ýþler daha iyiye gider
Ýnþallah, in in, inþallah,

Milli eðitim bakanlýðý yeni müfredatta deðiþiklik çabasýnda. Bakanlar Kurulu KHK çýkartmanýn telaþýnda.
Basýn duyurma çabasýnda. Basýnýn nicelliði de niceli doðrular boyutta.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.