MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Seccade'mdeki Göz Yaşım
degirmenci

Seccade'mdeki Göz Yaşım


Seccade’mdeki Göz Yaþým

‘’Hatasýz kul olmaz.’’ Ýnsanýn var olduðu yerde yanlýþar az çok her zaman zuhur eder. Özel yaratýlmýþ Peygamberler haricindeki her yaratýlan insan kusur iþlemeye meyillidir,yada iþler.

Hiç bir insan ben kusursuzum diyemez, ki’derse buda ayrý bir kusur olur. Fakat kul olan iþlediði kusurda nefsini sorguya çekip ayný suçun tekrarýný yapmamak için tövbe edendir. Yarattýðý insaný en iyi bilen Yaratan’dýr. Tövbe etmesi içinde yine kendi eksiklerini gözden geçirmesi ile mükellef olan aklý baþýnda insanýn ta kendisidir.

Bir hadisi þeriflerinde Peygamber efendimiz(s.a.v) þöyle buyuruyor. " Eðer siz günah iþlemeseydiniz,Allah sizi helak eder ve yerinize,günah iþleyip,peþinden tövbe eden kullar yaratýrdý."(Müslim)

Kötülerin var olduðu kadar iyierde vardýr. Atalar ne güzel söylemiþler ‘’Kötüler olmadan iyilerin kadri kýymeti bilinmez.’’ Ayetler ,hadisler, insanlýk adýna söylenmiþ müsbet ata sözleri biz beþerleri yaptýðýmýz hatalarý düzeltmemizde ilerki atacaðýmýz adýmlarda tekrar ayný kusurun farkýnda olmamýz için farklý pencerelerden ýþýklar tutarlar.

Kendini bilen, kulum diyen göz yaþý ile barýþýk olur,alný secca’deye vardýðý vakit Yüce Yaratan’ýna en yakýn olduðu huzur tövbesi seccade’yi ýslatmalý.
Þöyle bir dua ile veya içimizden geçen dilimizin döndüðünce Yaratan’ýmýza kendimizi,kendi duyðu dilimiz ile ifade edecek özle bir piþmanlýkla yalvarýp yakarmalýyýz.
“Allahümme ente rabbî lâ ilâhe illâ ente halâktenî ve ene abdüke ve ene alâ ahdike ve va’dike mesteta’tü eûzü bike min þerri mâ sana’tü ebûü leke bi ni’metike aleyye ve ebûü bizenbî faðfir lî feinnehû lâ yaðfirüzzünûbe illâ ente.”

‘’Allah’ým sen benim Rabbimsin Senden baþka ilâh yoktur.Sen beni yarattýn.Ben de senin kulunum Gücüm yettiði kadar senin va’din ve ahdin üzerineyim.Yaptýklarýmýn þerrinden sana sýðýnýrým Senin bana verdiðin ni’metini itiraf ederim. Günahýmý da itiraf ederim. Beni maðfiret et,Çünkü günahlarý ancak sen baðýþlarsýn.’’
Hatasýnýn farkýnda olup tekrarlamamak erdemli insan ve hakký ile kulluða yönelen kiþi iþidir. Baðýþlamak ise Yarata’nýn iþidir. Büyük düþünürlerin iþidir.

Secca’dem ýslandý domur domur
Þaþýrýrsam kuluðumu budur
Affet Yâ Rab ellerim sema’dadýr
Huzurundayýz bizi bizi býrakma.
*
Þahidim,karanlýk gecende secca’dem
Uydurma þeytana bozdurma tövbem
Bizi bizden iyi bilensin SEN
Huzurundayýz bizi bize býrakma.
*
Günahkarýz,kabul buyur kuluðumuz
Yaklaþýyor üç aylar, arefe’sindeyiz
Abdil’im tövbe ile sabýrla kýble’ndeyiz
Huzurundayýz bizi bize býrakma.

Abdil Göktekin
Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.