MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Ülkücü demek; vatan demek, iman demek, bayrak demek.
Cihan Bilici.

Ülkücü demek; vatan demek, iman demek, bayrak demek.


Ülkücü demek; vatan demek, iman demek, bayrak demek.
Ülkücü Altay daðlarýndan Oðuz ata kanýndan, Türk-Ýslam þuurundan yoðrulup, pusularda vurulup, kaný düþüp, yüreði düþmeyendir.

Bir tarafý þairdir Ülkücünün, bir tarafý haylaz bir çocuk, bir tarafý sert bakýþlý bir kurt, bir tarafý baþý göðü delen bir daðdýr.
Hesap sorar, hesap sordurmaz hiçbir faniye. O bilir ki yalnýz Allaha kul olunur, yalnýz Allah için baþ eðilir ve bir tek hesap ona verilir.

Her bir duayý ezberine bilir de, din bezirganlýðý yapanlara inat, ibadetin gizli ve gösteriþten uzak olanýný makbul sayar. Kalabalýklar içinde yalnýzdýr, sözde aydýnlar ve çaðdaþlar tarafýndan pek anlaþýlamaz.

Zaten böylede bir derdi yoktur, anlamak isteyene kocaman bir yürek vardýr hali hazýrda, istemeyene bir tek harf bile gereksizdir. Ne gözünü budaktan sakýnýr, ne sözünü dudaktan. Doðru ise sonuna kadar savunur, korkusu yoktur yamuklardan. Ve bir cinsiyet meselesi deðildir Ülkücü olmak, Ülkü aþýðý olmak.

Ülkücülük yürekte çimlenir, demlenir, gözlerde filizlenip sözlerde dillenir. Vatan dedin miydi bir Ülkücüye bir al bayrak dallanýr mavi semalarda.
Bir Kürþad Ata, bir Tomris Hatun, bir Alparslan, bir Fatih, Bir Mustafa Kemal, bir Osman Batur ve bir Alparslan Türkeþ helal sana Türk çocuðu diye seslenir.

Atasýný, anasýný, pýhtýlaþmayan yarasýný bilir, Irkýný tanýr, Türklüðün en gerçek sigortasýdýr. Sokaktaki bir çocukla bilye yuvarlarken görebilirsin bir Ülkücüyü, aðlayan bir mazlumun yaþýný silerken de, hain doðuran daðlarda, kalleþ boðazlarken de ama insancýklarýn bulunduðu laf kalabalýðý kaynayan sirklerde göremezsin.

Ve bilirmisin zordur bir Ülkücüyü sevmek, o Ülkücünün gönlüne girmek.
Ýki günlük sevmez, sevgi destanlaþmadan ona sevda denmez.

Seviyorsa adam gibi sever, yol baþýnda kavilleþip ilk köþe baþýndan sola dönmez. Vatan gibi uðruna ölü nesidir yar dediðin bir Ülkücüde, bayrak kadar asil, ana gibi kutsal. Sevmeye deðen, aþk denileni hak eden bir kuldur Ülkücü denilen.

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.