MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Yine Müslümanın Kanı Akacak
Hüsnü Ekizceli

Yine Müslümanın Kanı Akacak


113 – Yine Müslümanýn Kaný Akacak
Ortadoðu hiç iyi görünmüyor,
Yine Müslüman kaný akacak.
Þeytan aðlarýný bir, bir örüyor
Yine Müslümanýn kaný akacak.

Amerika yine baþrolü kaptý
Suudiye onlarca silahý sattý
Ne yapýp ne edip yine aldattý
Yine Müslümanýn kaný akacak.

BAE. Bahreyn, Mýsýr, Yemen, Suudiye
Katar’ý aldýlar kara listeye
Terörizme yardým ediyor diye
Körfezde korkarým savaþ çýkacak.

Amerika, Rusya yine el ele
Ortadoðu döndü savaþ yerine
Düþman ilan etti beþi birine
Yine Müslümanýn kaný akacak.

Saddam bahaneydi, Irak yok oldu.
En son duraklarý Suriye oldu.
Bölgeye dünyanýn askeri doldu
Daha fazla kardeþ kaný akacak.

Katar ile baþlar, devamý gelir.
Bir kez bozulursa çok zor düzelir
En sonunda sýra Suudi’ye gelir
O zaman Kabeyi kim koruyacak?

“Sarý Öküz”diye Katar saptandý
O, ABD’nin gözünü kamaþtýrdý
Beþi, “Kurnaz Tilki” rolu oynadý
Bu gidiþle hiç öküz kalmayacak.[1]
Ankara, 12.06.2017 - 16:36

1= ’Sarý Öküz’ hikayesi: Otlaklarýn birinde bir öküz sürüsü yaþarmýþ. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiþ. Ancak, öküzler saldýrý anýnda bir araya geldiði zaman, aslanlarýn yapacak bir þeyi kalmazmýþ. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, çare aramaya baþlamýþlar. Aslanlarýn imdadýna Topal Tilki yetiþmiþ. beyaz bayrak çekmiþ ve öküz sürüsüne yanaþmýþ. Öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanýndakilere tatlý dille konuþmaya baþlamýþ: "Saygýdeðer öküz efendiler. Bugün buraya aslanlar adýna sizden özür dilemeye geldim. Biliyorum bugüne kadar aslanlar size çok zarar verdi. Ama inanýn ki, bunlarýn hiçbirini isteyerek yapmadýlar. Bütün suç “Sarý Öküz’de. Onun rengi sizinkilerden farklý ve aslanlarýn gözünü kamaþtýrýyor, aklýný baþlarýndan alýyor. Onlarda barýþseverliðini unutuyor ve saldýrganlaþýyorlar. Aslanlarýn sizinle bir sorunu yok. Verin onu kurtulun, yine barýþ içinde yaþayýn."
Boz Öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarýnda tartýþmýþ ve teklifi haklý bularak, Sarý Öküz’ü vermiþler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karþý çýkmýþ ama kimseye derdini anlatamamýþ. Bir süre sonra aslanlar yine ayný yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruk’u istemiþler: "Gördünüz mü ne kadar barýþ severiz. Sizi de kararýnýzdan dolayý kutlarýz. Ancak, þu sizin Uzun Kuyruk var ya, kuyruðunu salladýkça nereden baksak görünüyor ve aklýmýzý baþýmýzdan alýyor. Size saldýrmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruklusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatýp, barýþ içinde yaþamaya devam edelim."
Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruk’u teslim etmiþ, yine Benekli Öküz karþý çýkmýþ. Uzun Kuyruk, aslanlarýn pençesi altýnda can vermiþ.
Bu olay sürekli tekrarlanmýþ, her seferinde farklý bahanelerle. Sonunda öküzler zayýflamýþ, aslanlar küstahlaþmýþ. Artýk, hiçbir bahane ileri sürmeden, doðrudan müdahale ederek, "Verin bize þunu, yoksa karýþmayýz" demeye baþlamýþlar. Birer birer aslanlarýn pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmýþ geride. Ýçlerinden biri liderlerine, "Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaþý? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük" diye sormuþ. Boz Öküz, Benekli Öküz’ün sözlerini hatýrlayarak, gözleri nemli "Biz" demiþ, "Sarý Öküz’ü verdiðimiz gün kaybettik bu savaþý."

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.