MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Ağaç olmazsa park olur mu?
ihsansan

Ağaç olmazsa park olur mu?


Þehir olur da park olmaz mý?
Þehirler park sayesinde güzel,
Park olur da aðaç olmaz mý?
Parklar aðaç sayesinde güzel…

Aðaç olur da çam olmaz mý?
Çamlar parka güzellik katar,
Çam olur da yeþil olmaz mý?
Yeþil, aðaçlara güzellik katar.

Koca koca olmuþ sulfata aðacý,
Sudur, bakýmdýr bunlarýn ilacý,
Dinlenme yeri olan parkýn tacý,
Temiz havadan yaymak amacý.
………………………………….........

Sabahýn serinliðinde her zamanki geçtiðim bu aðaçlý yoldan bugün yine geçtim. Demek ki her vakit burada olmak aðaçlarýn altýndan geçmek daha baþka güzel…Ama sabahýn sekizinde geçmek baþka güzel. Hele bir de aðaçlar sulansýn diye býrakýlan su arktan akýyor ise bu yaz mevsiminde sizlere serinliðin en güzelini en doðalýný yaþatýr.
Kendinizi bir anda yaylada; çardak yaylasýnda hissedersiniz. Fotoðraflara baktýðýnýz zaman bu serinliði hisseder doya doya yaþarsýnýz. Siz yürürken her köþeden bir aðaç size merhaba der sevincinize ortak olur. Bu güzel yolun, aðaçlý yolun bitmesini hiç istemezsiniz. Bu güzelliðe doya doya bakmak için biraz bankta oturur etrafýn güzelliðine bakarsýnýz. Ramazan ayý olmasa yan tarafta bulunan üç tane çay bahçesinden birine geçer çayýnýzý yudumlayarak çevrenin aðaçlarýn güzelliðine bakmak daha hoþ olur.
…………
Doðayla iç içe olmak doðayla yaþamak bu olsa gerek. Güzel ilçemizin en güzel yeri neresi diye sorsanýz elbette çoðu kiþi burasý olduðunu söyler. Biz de buranýn yapýlmasýný ve böyle güzel hale gelmesini saðlayanlara dua etmekten baþka söyleyecek sözümüz olmadýðýný bir kez daha bilir Allah razý olsun deriz.
….
Hatýrlýyorum da ortaokul birinci sýnýfa baþlamýþtým. Bu güzel yerde askeriye birliði vardý.Ýlçenin en güzel yerini askeriye almýþtý. Þimdi düþünüyorum da iyi ki zamanýnda burasýný askeriyeye vermiþler. Binalar yapýldýkça, ilçe aþaðýya doðru kaydýkça, yerleþim yeri geniþledikçe bu askeriyeyi kaldýrmak zorunda kaldýlar. Burasý da insanlarýn dinleneceði böyle güzel bir yer haline geldi.

Koca koca olmuþ sulfata ve çam aðaçlarýnda kimlerin hayýr eli var. Bilmesek de görmesek de dikenden Allah razý olsun demek en büyük duadýr bizler ,sizler için.

Park olmayýnca þehir, aðaç olmayýnca da park olur mu? Demek ki güzel yapan güzel kýlan aðaçmýþ.
Düþünsene aðaç olmayýnca neler olurdu?
Dinleneceðin yer olur muydu?
Temiz hava alacaðýn nefesleneceðin yer olur muydu?
Bir arkadaþýnla bir misafirinle çýkýp oturacaðýn yer olur muydu?
Oksijen kaynaðý olur muydu?
Çýkardýðýmýz kirli havayý karbondioksiti temizleyen kim olurdu?
……
Tüm bu sorularýn cevabýna aðaç aðaç aðaç…Aðaçlar diyeceðinizi çok iyi biliyorum.
…………
Bizler de böyle güzel yerin daha da güzelleþmesi için çaba gösterenlere buradan teþekkürü borç bilir hepsine caný gönülden teþekkür ederiz…
...
Aðaç olmazsa park; park olmazsa dinlenme olur mu?

Hasan Kaya
Eðitimci-Þair-Yazar

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.