MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BEL'AM
S / ÂYE

BEL'AM



Tarikatlar yeni bir Mehdi bulmuþ, yalýyorlar
Pis suratýný görmek için uykuya dalýyorlar
Allah, bu münafýðý koruyormuþ Cebrail’le
Bus ediyorlar ayaðýný Allah’ý zikreden dille
Bir alçak çýkmýþ, cemaatine terlik satýyor
Onu giyen peygamberi görecekmiþ; atýyor
Her mekaný kazdý, yaktý yýktý ama nafile
Evin sahibi, Kabe’yi vermez ashab-ý file
O emanetin sahibi belli; Adem’den evvel
Onu alamazsýn, istersen tankla topla gel!
Müslümandýr þu âlemde tek düþmaný Ýslam’ýn
Soyunu helak eyle, bizdeki binlerce Bel’am’ýn
..................................................................................................................................
Bel’am:
Hz. Musa (a.s.) zamanýnda yaþamýþ ve sonradan irtidat etmiþ olan ilim adamý.

A’raf suresinin 175-176’ncý ayetleri münasebetiyle ismi çeþitli tefsir ve tarih kitaplarýna girmiþ olan Bel’am Ýbn Bâura (veya Bel’am Ýbn Eber)’ nýn, Ýsrâiloðullarý’ndan, devler ülkesinden, Yemen diyarýndan veya Ken’an ilinden Allah’ýn dinini öðrenmiþ, ilim ve irfan sahibi, duasý müstecap, yanýnda Allah’ýn ismi a’zamý bulunan ve fakat sonradan itaatsýzlýða düþmüþ bir kimse olduðu þeklinde rivayetler vardýr. Her ne kadar Lût (a.s.)’ýn kýzlarýndan biri ile evlenmiþ olduðu söylenirse de, bunun Yahudiler tarafýndan müslümanlar aleyhine uydurulmuþ bir iftira olduðu bilinmektedir. (Taberî, Tefsiru’t-Taberî, Mýsýr, 1373/1954, IX, 119-120; Fahruddin er-Râzî, Mefâtîhu’l-Gayb, Mýsýr, 1308, XV, 54; D. B. Macdonald, ÝA, "Bel’âm Ýbn Bâura" Mad.)

Bel’am’a konu teþkil eden ayet meâlleri þöyledir: " Habibim! Onlara, þeytanýn peþine taktýðý ve kendisine verdiðimiz âyetlerden sýyrýlarak azgýnlardan olan kiþinin olayýný anlat. Dileseydik, onu âyetlerimizle üstün kýlardýk; fakat o, dünyaya meyletti ve hevesine uydu. Durumu, üstüne varsan da, kendi haline býraksan da, dilini sarkýtýp soluyan köpeðin durumu gibidir. Ýþte ayetlerimizi yalan sayan kimselerin hâli böyledir. Sen onlara bu kýssayý anlat, belki üzerinde düþünürler. " (A’raf, 7/175-176).

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.