MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

ENGİN DENİZLERDE NİCE DENİZLER GİZLİ
DEVRİM DENİZERİ

ENGİN DENİZLERDE NİCE DENİZLER GİZLİ




Öylesine kin ve nefret doluydular ki vatan haini namussuzlar 6 Mayýs 1972 TARÝHÝNDE kurulan idam sehpasýnýn boyunu onun o fidan boyundan kýsa tuttular ki ruhunu kolay teslim etmesin diye!
Ama O ölüme meydan okuyarak baþý dimdik yürüdü yýldýzlara doðru. Ve her gece karanlýklarý aydýnlatmayý sürdürüyor gök yüzünden biteviye.

6/5/1972
Merkez Cezaevi

Baba,
Mektup elinize geçmiþ olduðu zaman aranýzdan ayrýlmýþ bulunuyorum. Ben ne kadar üzülmeyin dersem yine de üzüleceðinizi biliyorum. Fakat bu durumu metanetle karþýlamaný istiyorum. Ýnsanlar doðar, büyür, yaþar, ölürler, önemli olan çok yaþamak deðil yaþadýðý süre içinde fazla þeyler yapabilmektir.

Bu nedenle ben erken gitmeyi normal karþýlýyorum ve kaldý ki benden evvel giden arkadaþlarým hiçbir zaman ölüm karþýsýnda tereddüt etmemiþlerdir. Benim de düþmeyeceðimden þüphen olmasýn. Oðlun ölüm karþýsýnda âciz ve çaresiz kalmýþ deðildir, o bu yola bilerek girdi ve sonunun da bu olduðunu biliyordu. Seninle düþüncelerimiz ayrý ama beni
anlayacaðýný tahmin ediyorum.

Sadece senin deðil Türkiye’de yaþayan Kürt ve Türk halklarýnýn da anlayacaðýna inanýyorum.

Cenazem için avukatlarýma gerekli talimatý verdim. Ayrýca savcýya da
bildireceðim, Ankara’da 1969’da ölen arkadaþým Taylan Özgür’ün yanýna gömülmek istiyorum. Onun için cenazemi Ýstanbul’a götürmeye kalkma.

Annemi teselli etmek sana düþüyor, kitaplarýmý küçük kardeþime býrakýyorum, kendisine özellikle tembih et, onun bilim adamý olmasýný istiyorum; bilimle uðraþsýn ve unutmasýn ki bilimle uðraþmak da bir yerde insanlýða hizmettir. Son anda yaptýklarýmdan en ufak bir piþmanlýk duymadýðýmý belirtir, seni, annemi, abimi, ve kardeþimi devrimciliðimin olanca ateþi ile kucaklarým.

Oðlun Deniz Gezmiþ

Son ÞÝÝRÝ

Yenilmiþsem
Elim kolum baðlý
Boynumda yaðlý ip
Gelip dayanmýþsam
daraðacýna
Dudaklarýmda yarýn
Gözlerim yarýnlarda
Unutmak mý gerek seni?
Kapýlar kapalý
Tutulmuþsa gece
kapkara yollar
Sýcacýk bir sevgi
sunmayacak mýyým
insanlara?
Bakmayacak mýyým yarýnlara
Seslenmeyecek miyim
insanlara?




Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.