MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

Hazine
yarsuad

Hazine


Ten topraðýmda-ki hazine
Gizlendiðin, yetmez-mi?
Lütfeyle, boðma hüzün’e
Can; Tenin tatmaz-mI?

Teni türap-tan yarattýn
Türlü madenle, donattýn
Ayetlerle ;Bir, bir anlattýn
Kalpteki körlük bitmez-mi?

Ten Hýzýr’ý , duvar örer
Musalar, tefekkür eder
Nifak köyünde, yetimler
Hazinesin bulmaz-mý?

Akýl Zülkarneyn-i, nefiste
Zaaflar ye’cü-cü ,dostta
Me’cüc-ler, hep postta
Rahmetin set çekmez-mi?

Neyim, neyim; Viraneyim
Sen nefes, ben neyim
Neyzenim; Kime gideyim
Kerem Gani bilmez-mi?

Ey aynalar, aynasý
‘Elem neþrah’ sinesi
Ne gayrý-sý, ne aynýsý
Ýmam mehdi , gözlenmez-mi?

Ýmama; Amentü Billah
Ýbrahim duasý, Vallah (3)
‘Ve min zürriyet-i’ (Kelamullah)
‘Elim sende ’ oynamaz-mý?( 1)

Yarsuadým; Bendesin
Ayrýn yok, bendesin
Evvel, ahir, kadim-sin
‘minnefaktu ruh’ denmez-mi?(2)

Þiirde geçen Ayet mealleri;
1-’elim sende’(Yedullahe fevka eydihim) FETÝH-10. (Ey Peygamber!) Þüphesiz ki sana bîat (bey’at) edenler, ancak Allah’a bîat ediyorlardýr. Allah’ýn eli (kudret ve rahmeti) onlarýn ellerinin üstündedir. Artýk kim verdiði sözü bozarsa, ancak kendi aleyhine bozar. Kim de Allah’a karþý verdiði sözü yerine getirirse, Allah ona büyük bir mükâfat verecektir.) / Diyanet Ýþleri (eski) (48/FETÝH-10: Þüphesiz sana baþ eðerek ellerini verenler (biat edenler), Allah’a baþ eðip el vermiþ sayýlýrlar. Allah’ýn eli onlarýn ellerinin üstündedir. Verdiði bu sözden dönen, ancak kendi aleyhine dönmüþ olur. Allah’a verdiði sözü yerine getirene, Allah büyük ecir verecektir.)

2-15. Sure (Hicr Suresi), 28. Ayet
Hani Rabbin meleklere, "Ben kuru bir çamurdan, þekillendirilmiþ balçýktan bir insan yaratacaðým Onu düzenleyip içine ruhumdan üflediðim zaman, onun için hemen saygý ile eðilin" demiþti.
HÝCR-29: (’Onu güzelce düzenleyip insan þekline koyduðum ve ona ruhumdan üflediðim zaman, karþýsýnda secdeye kapanýn.’)"Onu, amaçlanan düzgünlüðe ulaþtýrýp öz ruhumdan içine üflediðim zaman, önünde hemen secdeye kapanýn.")

3- (BAKARA-124: Ve hatýrlayýn o zamaný ki, Rabbi, Ýbrahim’i birtakým kelimelerle denemiþ, o da onlarý tamamlayýp yerine getirince, (Allah) ona : «Seni insanlara imam (bir rehber, bir önder) yapacaðým» demiþti. Ýbrahim : «Benim neslimden de...» deyince, Allah : «Benim ahdim (imamet ve önderlik rahmetim) zâlimlere eriþmez,» buyurmuþtu.) / Diyanet Ýþleri (eski) (2/BAKARA-124: Rabbi Ýbrahim’i bir takým emirlerle denemiþ, o da onlarý yerine getirmiþti. Allah, ’seni insanlara önder kýlacaðým’ demiþti. O ’soyumdan da’ deyince, ’zalimler benim ahdime eriþemez’ buyurmuþtu.)





Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.