MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

# KAYTAN DEĞİL,BADEM BIYIK #
Samim İĞDE

# KAYTAN DEĞİL,BADEM BIYIK #



# KAYTAN DEÐÝL, BADEM BIYIK #
____________________________

Badem býyýklýlar var artýk. Küfür etsen ses tonunda zerre deðiþim titreþimleri oluþmayan, yaþadýðýmýz dönemin yeni robotlarý, sözüm ona yaþadýðýmýz yüzyýlýn alimi tarafýndan ÞIP diye hazýr buyurun diye ortaya çýkardýðý...

Bu robotlar, hiçbir enerjiye gereksinim duymadan çalýþýyorlar üstelik. Ne bir kimyasal enerji gerekiyor faal olmalarý için, nede baþka bir enerji... Start stop butonlarýda yok. Badem býyýklarý sayesinde hemen tanýnýyorlar. Tek üretim hatalarý var bu bedemcikði kömür karasý olsun dediðim bilim adamýnýn ürünü robotlarýn, minik çocuklarla BADEM-leme oynama.. Bu oyunu kimbilir kaç zamandýr oynuyor bu badem býyýklýlar kimbilir?

Öfkelenme ve asabiyetleri kesinlikle yok... kýçlarýna kazýk çakýlsa sesleri çýkmýyor. Enerji kaynaklarý mikrop...
Mikrobun bir seslenmesi, bütün bu bademciklerin, özür badem býyýklýlarýn, þarj olmalarý için yeterli.. Kardeþlerim diye seslenerek þarj ediyor bu bademcikleri çürüyesi badem býyýklýlarý üreten dahi..!

Müthiþ sakinler bu badem býyýklýlar. Sayýlarý artarak çoðalýyor her geçen gün. Týpký bir gerilim filmi gibi, Koloniler kuruyorlar dört bir tarafa. En az üç çocuk yapmayý teþekkür ve onur belgesi sayýyorlar.
Parmaklarýna geçirdikleri numaratörlere zikirmatik diyen, kýbleyi otomatik bulan, hatta onun yerine ibadet edecek ilginç seccadeleri var badem býyýklý bu bademcikleri kömür karasý olsun dediklerimin..

Rezidanslarda ikamet edenide var, villalarda oturanýda. Sen ben gibi yani. Sadece badem býyýklarýndan tanýnýyorlar.

Ulaþým için kullandýklarý araçlarý süper ötesi lüks.! Yok yok. daða falan çýkacaklarý için deðil arazi tipi süper jiplerle gezmelerinin sebebi. Onlar daðdan gelenleri aðýrlarlar ama, kesinlikle daða bayýra uzak yaþarlar. Þehirleri, sana bana hissettirmeden senden benden alýp, yoksada sorun deðil borçlandýrýp, cennet rengi banknotlarla satarlar araplara..
Seni þehirden uzaklara kendi inþaa ettikleri, isimleri site olan, yeni öbek öbek konuþlandýrdýklarý sitelere sevk ederler. Hasss...r der, zaman sonra anlarsýn senden alýnanlarýn kýymetini.
Onlar ürürken dur durak bilmeden iðrenç sesleriyle adým adým, sen, sen sadece yürürsün. Yürümen için yolu düþünmüþtür badem býyýklý iþini bilenler..

Konuþurken vücut dilleri kesinlikle yoktur. Sen onlarý tam olarak tanýyamazsýn fakat, onlar seni hücrelerine kadar tanýyan tarafýndan programlanmýþlardýr. Söylediklerine kafa sallarlar çok zaman. Ýsraf sadece sen görmeden yaptýklarýdýr. senin yanýnda acýnacak hale bürünür ve kabuk deðiþtirirler bademcikleri kömür olup çürüsün dediklerim..

Sen eþini bir giyimlik elbiseyle yýllarca sabýr diye avuturken alnýndan öperek, onlarýn eþleri ismini duymadýðýn hayvanlarýn derilerinden yapýlan çantalara servet harcarlar..

Senin çocuklarýný her yýl bu olmadý bu diye deðiþtirdikleri eðitim sistemi ile karmakarmaþýk hale getirirken, kendi çocuklarýný yurt dýþýnda eðitim almalarý için yollarlar badem býyýklýlar.
Bayrak yarýþý dedikleri yönetim þekilleri için, bayraðý alacak olan onlarýn çocuklarýdýr. Ve eðitilmesi gereken onlardýr.

Senin çocuðun þehir hatlarýnda vapura binerken elektronik biletinde kontör yetersizliðinden zonnng zonnng bir ses yankýlanýr, onlarýn çocuklarý sayýsýz gemicikleriyle korsanlar gibi deryalarda yol alýr..

Saçmalýklarý fark edenler olmaz mý? Olur elbette. ,..ilk baþtan beri bu badem býyýklýlarý bilenler ve tanýyanlar vardý. Zeminden tavana bir yol izledikleri için, bugün tavandaki yetiþmiþ beyinleri ötelediler senin elinle üstelik.
Araþtýrmacý yazarlarýn kalemini kýrdýlar.!
Duayen gazetecileri hapislere attýlar.!
Suçluyu okuyup üfleyip temizlerken, masumlarýn dünyalarýný baþlarýna yýktýlar.!

Öyle ilginç tiplere yorum hakký verdilerki; karikatürist resimlerine konu edilecek kadar gülünç Rasim’leri OZAN yapýp Kütahya’lý insalarý bile gülerken kandýrdýlar. Sporuda ona yordurdular sporcuyuda. Siyasetide ona konuþturdular siyasileride. Dinide ondan dinlettiler inanýrmýsýn? Bedem-lediler yahu el kadar çocuklarý bu kurduklarý saçmalýklarla...!

Ve kimse çýkýp Hassss....rin lan demedi diyemedi.!

Haydi þimdi Cum-a’nýz mübarek ola.!

Aldýðý nefese layýk olan herkesi selamlý-yorum/ (Samim ÝÐDE)

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.