MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

MÜFTÜYMÜŞ (!)
micingirt

MÜFTÜYMÜŞ (!)


Çözülmüþ

Tefekkürü yönetmek halin istikbalidir
Ve milletim sabýrlý,sabýrlý ahalidir.
Hedefiniz çok arsýz ve gerçeðe perdeli,
“Benim dedem müftüydü” çözülmüþlük halidir.

02.04.08 Bursa

Ömer Ekinci Micingirt

www.micingirt.com


---------------------------------------------------------------------
Bu þiirin hikayesi:

TEFEKKÜR

Hz. Muhammed (s.a.v) `e en çok etki eden ayetlerden biri, tefekkürle ilgilidir. Ýki kiþi Hz. Âîþe (r.a) `ý ziyaret etmiþler. Onlardan biri, `Hz. Muhammed (s.a.s) `de gördüðünüz etkileyici bir þeyi bize anlatýr mýsýnýz? ` deyince, Hz. Âîþe (r.an) þöyle demiþtir:

`Resulullah (s.a.s) bir gece kalktý, abdest alýp namaz kýldý. Namazda çok aðladý. Gözlerinden akan yaþlar sakallarýný ve secde esnasýnda yerleri ýslattý. Sabah ezaný için gelen Hz. Bilâl (r.a) :

`Ya Resulullah (s.a.s) ! Geçmiþ ve gelecek bütün günahlarýnýz affedildiði halde, sizi aðlatan nedir? ` deyince, o: `Bu gece Yüce Allah bir ayet indirdi. Beni bu ayet aðlatmaktadýr` dedi ve ayeti okudu:

`Göklerin ve yerin yaratýlýþýnda, gecenin ve gündüzün gidip geliþinde elbette aklýselim sahipleri için ibret verici deliller vardýr” (Âl-i Ýmrân, 3/190) .

Ondan sonra Resulullah (s.a.s) : `Bu ayeti okuyup da üzerinde tefekkürde bulunmayan, düþünmeyen kiþilere yazýklar olsun` dedi.

Bu ayette, tefekküre davet edilen akýl sahiplerinin durumunu açýklayan bir sonraki ayetin meâli de þöyledir:

`Onlar ayakta, oturarak ve yanlarý üzerine yatarken Allah`ý anarlar, gözlerin ve yerin yaratýlýþý üzerinde tefekkür ederler (düþünürler) . Rabbimiz (derler) , bunu boþ yere yaratmadýn, sen yücesin, bizi ateþ azabýndan koru! ..` (Âl-i Ýmrân, 3/191) .

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.