MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

BÜYÜK KAYIP
DEVRİM DENİZERİ

BÜYÜK KAYIP



Sen de mi Beyaz Atýna binip gittin müziði öksüz býrakýp
Bir gün bir yerlerde karþýlaþýp kaldýðýmýz yerden devam edeceðimize inanýyorum
Lakin bu gidiþler içimi çok yakýyor çok
Bütün sevdiðim efsaneler oralarda
Hangi birinizin yokluðuna dayansýn yüreðim
Ayný masada oturup o harika sohbetinizi dinlemek o sýmsýcak gülüþlerinize tanýklýk etmek beni ne kadar mutlu etmiþti
Kardeþlerimle ayrýcalýklý ayný dünyanýn içinde olmanýz da övüncüm olmuþtur her zaman

KELÝMELERÝN BÝTTÝÐÝ YERDE DE MÜZÝK

2010 yýlýnda Çaðla Yerlikaya’ya verdiði bir röportajýnda sinema müzikleri üzerine düþüncelerini þöyle anlatmýþtý; “Müzik, bence insanlýðýn yaþamýndaki ortak yegâne dil. Sinemaya gelince önemi daha da artýyor. Ýnsanlar birçok þeyi, bir sürü yolla ifade eder. Sözlerle ifade edebilirler, mimiklerle ifade edebilirler. Kelimelerin bittiði yerde de müzik baþlar. Müziðin sinemadaki kullanýmý da, en önemli anlatým araçlarýndan bir tanesidir. Asýl olan hikâyedir, rejidir, kurgudur. Fakat bir yere gelip de anlatýmda daha derine inmek, daha karmaþýk duygularý anlatmak istediðinizde, bazen kelimeler, kurgu yeterli olmayabilir. O yüzden sinemada müzik, bu gücünden dolayý kullanýlýyor.”

SADECE MÜZÝÐÝYLE DEÐÝL, KAVGASIYLA DA YANIMIZDAYDI
Hafýzamýza kazýnan film müzikleri, Durul Gence 10’dan Ýstanbul Geliþim Orkestrasý’na uzanan icracýlýðý ve Zülfü Livaneli’den Sezen Aksu’ya pek çok isim için yaptýðý düzenlemeleriyle bambaþka bir hat açtý ve onu ince ince iþledi. Þanar Yurdatapan’la birlikte 1972 yýlýnda kurduðu ÞAT Yapým, pop müziðin henüz emeklemeye baþladýðý günlerde kurulmuþtu ve pek çok ismi bünyesinde topladý. Türkiye’nin ses getiren Unutama Beni ile Esmeray’ý sahalara kazandýranda odur. Müzisyenliðini destekleyen þýk hareketleri vardý: Telif meselesindeki kavgasý ve Gezi zamaný verdiði destek, bunlardan sadece ikisi. Onu özetleyen tek bir cümle kurmam istense, þunu söylerim: Ýlerleyen zamanda yarattýðý boþluðun büyüklüðünü çok daha iyi anlayacaðýz.

Usta Müzisyen Attila Özdemiroðlu’nun hayatýný kaybetmesi sanat dünyasýný yasa boðdu. Sanatçýlar, usta sanatçýyý anlattýlar mesajlarýyla;

Zülfü Livaneli: Sevgili dostum ve çalýþma arkadaþým Attila Özdemiroðlu’nu da kaybettik. Çok üzgünüm.
Naim Dilmener: Pop müziðimiz en büyük yaratýcýlarýndan birini kaybetti. Attila Özdemiroðlu’nun yeri doldurulamayacak.
Ayþegül Aldinç: Caným Attila Özdemiroðlu’nu kaybettik.. Çok deðerli bir insan ve müzik adamýydý çok... Caným Ati’m ruhun huzur bulsun.. Üzüntüm tarifsiz..
Nebil Özgentürk: Attila Özdemiroðlu’na yakýþan coþkuyla yaþamaktý.. Altýn ve çocuk kalpli dostumuz müzikte devleþmiþ, sokakta sadeleþmiþ, ömründe yücelmiþti.
Nilgün Belgün: Deðerli bir müzik adamýný iyi yürekli bir insaný kaybettik..Nur içinde yat Attila Özdemiroðlu.
Gonca Vuslateri: Can’i gider insanýn... Ne kötü hava... Ne kötü dünya... Sevdiklerimiz ýþýklara karýþýnca bir de... Ne yalnýzýz iþte.. O kadar...
Selda Baðcan: Müziðimize yaptýðýn hizmetler asla unutulmayacak Attila Özdemiroðlu... “Gesi Baðlarý” bugün tüm dünyada çalýnýyorsa sayende...
Betül Demir: Efsane Attila Özdemiroðlu... Hepimize kapýlar açan bir devrin kahramaný, aydýný, beyefendisi, dahisi...
Can Dündar: Aslolan, giderken ardýnda bir seda býrakabilmektir. O, en âlâsýný býraktý.
Aylin Aslým: Müzik için yaþadý. Çok, çok kýymetli, biricik Attila Abi. Attila Özdemiroðlu yalnýzca büyük bir müzisyen deðildi. Son nefesine kadar haksýzlýklara sessiz kalmayan, devrimci bir insan olarak yaþadý.
Azize Tan: Attila Özdemiroðlu ve Ronit Elkabetz tanýþtýðým, hayran olduðum iki büyük sanatçý. Bir gün arayla ölüm haberleri gelince sarsýldým.
Ahmet Mümtaz Taylan: Çok güzel bi abiydin Attila abi. Sen bizim þarkýlarýmýzsýn. Nur içinde yat.
Ceylan Ertem: Nice muhteþemliðin altýnda adý vardýr, harika bir yaþam!
Demet Saðýroðlu: Caným aðabeyim benim. Yoktu senin gibisi.. Çok çok üzgünüm!
Kenan Doðulu: Ülkemizin gurur duyduðu büyük bir müzisyeni, çok sevdiðimiz Attila aðabeyimizi kaybettik... Gülen kalbi ve insanlýðý ile hep örnek oldu. Mekaný Cennet olsun...

Tülin Öztunç: En güzel en muhteþem yerlerde ol inþallah. Yýldýzlar þarkýlar söylesin üzerinde. Notalar coþkuyla uçuþsun etrafýnda Caným Aðabeyim..

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.