MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

EVLİLİK NEDİR.
zekeriya çapanoğlu

EVLİLİK NEDİR.


===============================E V L i L Ý K N E D Ý R=================================


Evlilik,Görmeden bilmeden,Sormadan konuþmadan,Tanýyýp anlaþmadan, Tanýklarýn teþvikiyle Görücü usulü Evlenmekmi? Saçmalýktan,Aptallýktan,Salaklýktan Baþka bir þey deðildir.
Sakýnha yapmayýn böyle salaklk Verdiðiniz sözden dönemez Yediðiniz haltý hazmedemez Attýðýnýz imzayý silemezsiniz Yaptýðýnýz yanlýþ sizin kaderiniz oluverir sonunda.
Evlilik,Yaþama amacýmýzýn,Mutlu olma çabamýzýn, ümütlerimizin,Hayallerimizin,Sevði ve sayðýmýzýn,Temelini oluþturan Yüce bir duygudur.
Ýnsan yaþam tarzýný Yaþama hevesini Hayalini kurduðu bir dünyada, Kendi gönlünde hissettiði sevðiyi,Karþýlýklý gösterebileceði saygýyý,Görüþtüðü insanda var olduðunu anlamýþsa Doðru insaný bulmuþ demektir.
Evlilik, Ýki insanýn ömrünün yettiðince hayatý birlikte yaþamak için vermiþ olduklarý kararlarý attýklarý adýmlardýr. Bu adýmlarý atmadan önce,Konuþarak anlaþarak karþýlýklý doðrularý birbirlerine ifade ederek,Göz göze geldiðinde sevgiyi ve heyecaný yüreklerinde hissederek,El ele tutuþtuðunda elektirik akýmýna kapýlmýþ gibi Kalplerindeki o tarifi imkansýz çarpýntýyý duyarak verilecek olan karardýr.
Evlilik,Varlýkta ve yokluklukta,Hastalýkta ve saðlýkta,Gelecek kayðýsýyla ,Yoðun Aþk duygusuyla
Verilecek olan kararlar öncesinde,Birbirlerine vereceði sözü,Saðlayacaðý güveni,Sevgi ve Aþka olan inançlarýný Hayata ve geleceðe dair,Amaçlarýný,Arzu ve isteklerini, Beceri ve hünerlerini ,Görðü gelenek örf ve adetlerini,Uyum ve yaþam biçimlerini tanýmak Birbirlerine istek ve taleplerini belirtmek,Gizlisi saklýsý olmayan Derde ve kedere birlikte göðüs geren,Bencillikten kurtulup biz diyebilen,Acýyý birlikte tadýp mutluluðu paylaþabilen,Aþký sözde deðil özde,Sevgiyi hem gönülde hem gözde,Arzularý sözde gülüþleri yüzde,sitemleri nazda belli eden,Geleceðe dönük birlikte birlikte hayal kuran,Birbirlerini var gününde deðil her gününde Aþk,la saran,Yanlýþlardan uzak doðru adýmla yürüyen,Mekan,a deðil mutluluða huzur,a önem veren soðuk kýþ gününde Gönüllerin sýcaklýðýndan faydalanýp yatan,Fitne fesatlardan birbirlerini koruyup tutan,Birbirine hasret,sevgisine özlem duyan,Aþkýna kul köle olan insanlar içindir evlilik.
Görücü usulü olan ömür boyu çekip duran Yaþarken belayý bulan,insanlar Tanýdýklarýn tavsiyesi,ile evlenen insanlar On dakikalýk bir Reklamdan baþka bir iyilik göremeyen gariban kader mahkumlarýdýr
23.03.2016
Zekeriya ÇAPANOÐLU



Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.