MENÃœLER

Anasayfa

Åžiirler

Yazılar

Forum

Nedir?

Kitap

Bi Cümle

Ä°letiÅŸim

=====FAKİRLEŞTİK YOKSULLAŞTIK BİRBİRİMİZİ YEDİK BİZ=====
zekeriya çapanoğlu

=====FAKİRLEŞTİK YOKSULLAŞTIK BİRBİRİMİZİ YEDİK BİZ=====


==========FAKÝRLEÞTÝK YOKSULLAÞTIK BÝRBÝRÝMÝZÝ YEDÝK BÝZ==========

Daðda doðal beslenir,Çiçeklerle süslenir,Aðaçlara yaslanýr,Mantar Kenðer yerdik biz.Yýlan Pancarý toplar,Kekik Hasat ederdik,Köküç,ü topraða saplar Tavþan topu yerdik biz.Ýstikrarlý çalýþýr,Çok yemeye alýþýr,Var olaný bölüþür,Ne bulduysak yerdik biz. Komþumun toklusunu,Ebemin saklýsýný,Amcamýn horoz,unu birkaç kiþi yerdik biz.Ali emmi,nin keçisi,Veli emmi,nin dekesi,Dursun emmi,nin danasý Hesabýný yapmadýk O gün hangisi var ise Sýrt,da daða çýkar ise Kesme yüzme bilen varsa Ýnanýn diye söylüyorum Danayý bile yerdik biz.
Baða Bahçeye dalar Patates Soðan çalar,Üzümü Asmasýyla,Karpuzu kesmesiyle Yoðurdu Süzmesiyle indirirdik ýrmaða,Orda Ateþi yakar,Biraz çevreye bakar,Bir kaç el silah sýkar,Ne bulduysak yerdik biz.Kimi balýk tuzaðý kurardý çuval ile Yem diye buðday koyar tutardý balýklarý,Kimisi tor sallayýp kimi Kimi olta atardý,Kimi suya dalardý tutardý balýklarý,Kýsmetde varsa eðer ,Balýk piþirir yerdik,Þansýmýz,da yoksa eðer Evler,e aç dönerdik biz.
Kestane niyetine palamutu piþirir,Olmamýþ armutlarý taþlayarak düþürür,Bazan çok mutlu olur Bazan,da þaþýrýrdýk,Bostan varsa yakýnda sebzeler aþýrýrdýk,Kýsmetde ne çýktýysa hepsini yerdik biz Eþek,lerle odun,a daðdan daða giderdik,Evde erzak ne varsa heybemize atardýk,Bazan Daðda geceler Ateþ yakar yatardýk,Acýkýnca azýðý açar ne varsa yerdik biz.
Keklik Tavþan ne varsa avlanýrdýk daðlarda,Bazan kurardýk evsin bekliyorduk baðlarda O günleri özledik kaldý eski çaðlarda,Ovalarda Köylerde,Aðalar,da beyler,de,Herkes farklý söylerde,Murluluða ererdik biz.Þimdi canlar sýkýlýr,Kor ateþler yakýlýr,Fitne Fesat sokulur,Silahlar,da çekilir, birbirimizi yeriz biz.
Millet,de ne morel var nede mutluluk kaldý,Halkýmýn boðazýna bir fakirlik sarýldý,Ýki dost birbiriyle kavða edip darýldý,Ýkiside kafa göz kol ve bacak kýrýldý,Kavðacý toplum olduk Birbirimizi yedik biz.
Kimseyi bulamazsak Tekme Tokat Atacak,Olmazsa bir yorgan,ýn kývrýlýp,ta yatacak,Eline ðeçmiyorsa ürettiðini satacak,Aç kalýnca millet,çe kafayýda yeriz biz.
Üretimden tüketime boðaza giren her þeye,Boþaltým,dan Loðarlar,la Denize ulaþan suya,Gördüðümüz rüyalara,Uyuduðumuz uykuya ,Aldýðýmýz Nefes,e Yaþadýðýmýz kayðýya,Gösterdiðimiz sayðýya ,Halkça vergi verir olduk,Fakirleþtik Yoksullaþtýk Birbirimizi yedik biz.
02.03.2016
Zekeriya ÇAPANOÐLU

Sosyal Medyada Paylaşın:



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.