Bir şey üzerinde yirmi yıl çalışıp yirmi yıllık değerli deneyim elde edebilirsiniz ya da yirmi kere bir yıllık deneyiminiz olur. (gwen jackson)
Reşid
Reşid

SÖZ VE DAVRANIŞ

Yorum

SÖZ VE DAVRANIŞ

0

Yorum

2

Beğeni

0,0

Puan

82

Okunma

SÖZ VE DAVRANIŞ

Bir insan “tamam” dediğinde, karşısındakine bir sınırın kabul edildiğini hissettirir. Bu kelime; anlaşıldığını, dikkate alındığını ve artık aynı yere dönülmeyeceğini anlatır. Ancak aynı davranış yeniden ortaya çıktığında, kelimelerin ağırlığı azalır.
Güvensizlik çoğu zaman ani değil, yavaş yavaş oluşur. “Bir daha olmayacak” denilen bir durumun tekrarı, zihinde küçük bir boşluk bırakır. O boşlukta soru büyür: Söylenenle yapılan neden örtüşmüyor?
Tekrar eden her davranış, geçmişte kapanması gereken bir konuyu sürekli açık tutar. İnsan, yaşananı değil; yaşanma ihtimali olanı düşünmeye başlar. Rahatlık yerini temkinli olmaya bırakır. Çünkü güven, tutarlılıkla güçlenir; çelişkiyle zayıflar.
Bir ilişkide en yorucu şey, belirsizliktir. “Tamam” deyip aynı noktaya dönmek, karşı tarafın kendini açıklama ihtiyacını artırır. Zamanla konuşmalar azalır, sessizlik artar. Güvensizlik böyle yerleşir: yüksek sesle değil, yavaş adımlarla.
Gerçek bir “tamam”, yalnızca sözle değil, davranışla tamamlanır. Tekrar etmeyen, değişen ve sorumluluk alan bir tutumla. Aksi hâlde kelimeler anlamını yitirir; güven ise mesafe koyar.

Paylaş:
2 Beğeni
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Söz ve davranış Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Söz ve davranış yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
SÖZ VE DAVRANIŞ yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
ÜYELİK GİRİŞİ

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL