Şimdiye kadar hiç kimse taklit yoluyla büyüklüğe ulaşamamıştır. -- samuel johnson
Fatma Biber
Fatma Biber
@fatmabiber

Eren Erdem’e Mektup

2 Şubat 2019 Cumartesi
Yorum

Eren Erdem’e Mektup

0

Yorum

1

Beğeni

0,0

Puan

909

Okunma

Eren Erdem’e Mektup

Eren Erdem’e Mektup


Sevgili Eren;

Açlık grevi kararına karşın duygu ve düşüncelerimi paylaşmak istedim. Umarım tekrar tekrar okur, duygudaşlık yaparsın.

Birçok toplantıda aynı havayı soluduk, Muharrem İnce’nin Bostancı Gösteri Merkezi’nde yaptığı toplantıda selamlaşma şansını buldum. Küçük bedenine çok büyük bir yürek sığdırmışsın.
Keşke başta CHP olmak üzere toplum değerini bilseydi! Cezaevine alınacağını bile bile vekil adayı göstermemeleri parti tavanıyla tabanı arasında çatlağa neden oldu.
Sen o büyük yüreğine bütün kırgınlıklarını hapis edip, CHP’ye sahip çıkma ve gerçekleri haykırma tavrından hiç taviz vermedin. Bu davranışın gözümüzde seni daha da yüceltti.

İçimden sayfalarca yazmak geliyor ama sıkmamak adına kısa kesmeye çalışacağım. Açlık grevi kararı alırken o minnacık, hasta oğlunu hiç mi düşünmedin/düşünemedin?

Her haberini dakika, dakika takip eden ailenin boğazından lokma geçeceğine inanıyor musun?

Hele o hasta yavrun! “BABAM YEMİYOR, BEN DE YEMEYECEĞİM, O ÖLECEKSE BEN DE ÖLMEK İSTİYORUM!” Diyebileceğini düşünemiyor musun? Lütfen düşün ve grevine son ver.
Sakın “BÜYÜR UNUTUR” deme! Yaşlanınca bile unutulmuyor!

İşte kanıtı; Ben 3.5-4, kardeşim yaşına giremeden babam zatürre olmuş! “Demokrat partinin doktorlarına tedavi olmak istemiyorum!” deyip, tedaviyi reddederken beş çocuğunu gözü görmemiş ve yaşamını yitirmiş!
Soğan yetiştirerek çocuklarına bakmaya çalışan annem de kısa süre sonra kanserden gitti!

Damdan düşenin halinden damdan düşen anlarmış. Çocuğunun duygusunu da en iyi babasızlar anlar, anne ve babalara en etkili uyarıları o duyguyu yaşayanlar yapar.

Kanser hastasıyım! Facebook’da gruplarımız var.
Bir anne bir gün “YATAKTAN ÇIKAMIYORUM, 1 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUMA MAMA YAPACAK GÜCÜM YOK!” yazdığında, çocuğun o anki halini ve sonrasını düşünerek dakikalarca ağladım!

Anne-babasız çocukları en mutlu edecek şey ne biliyor musun? Umarım bilmiyorsun, açıklayayım:
Anne-babalarıyla aktivitelerde bulunmak, ellerinden tutarak ortalarında yürümektir. Mide bir şekilde doyuyor ama ruh hep aç kalıyor Eren’cim!
67 yaşımdayım, o özenti-özlem içimde capcanlı duruyor! İnanıyorum ki bu mektuptan sonra kararını gözden geçirir, asla çocuğuna bu duyguyu yaşatmak istemezsin.

Yazdıklarımı ister uyarı, ister duygu sömürüsü, ne istersen kabul et ama lütfen hissederek oku.

Kendi isteğinle yavrunun, ailenin ve duyarlı toplumun içinde kangrene dönüşecek yara açmak isteyebileceğine inanamıyorum.
Milyonlarca kişiye karşı sorumluluğunu hatırlamanı rica ediyor, sevgi ve selamımı gönderiyorum.

1 Şubat 2019
Fatma Biber

Paylaş
Beğenenler
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Eren erdem’e mektup Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Eren erdem’e mektup yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Eren Erdem’e Mektup yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.