Bir insanı avucunuza almanın en iyi yolu, kalbini kazanmaktır.-- la cordaıre
Abdulkerim GÜZEL
Abdulkerim GÜZEL
@abdulkerimguzel

Eğlenmek size yakışıyor

28 Mayıs 2015 Perşembe
Yorum

Eğlenmek size yakışıyor

1

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

504

Okunma

Eğlenmek size yakışıyor

Eğlenmek size yakışıyor be dostlar, bana değil. Bırakın beni yalnızlığımla baş başa. Ben böyle mutluyum. Belki de mutlu olmak için başka bir nedenim yok. Evet, yine tutamadım gözlerimde ki bir iki damla yaşı. Gücüm yetmedi çünkü. Zor geliyor artık cebimde ki umudu harcamaları. Zor geliyor artık yalnızlığımla baş başa kalmak. Evet, çok zor geliyor. Ölümü bekliyorum sessiz bir şekilde kılım kıpırdamadan. Biliyorum ki tek çarem o. Siz yaşamaya layık olan insanlarsınız. Ben ise aynen şimdi ki gibi sitem dolu bu sözleri yazmaya. Sakın siz benim gibi olmayın, çünkü dayanamazsınız. Ayakta duracak mecaliniz kalmaz. Siz sadece hayatınızı özgürce yaşayın ve bırakın bu hayata sitem etmeyi. Çünkü o benim işim.
Hani bir serçe özgürlüğüne doğru uçar ya? İşte bende onun gibi özgürlüğüme uçmayı istiyorum. Ama vuruyorlar işte en aciz noktamdan. Düşürüyorlar beni acımadan. Yalnız bırakıyorlar hem de arkalarına bile bakmadan ve en zor olan şey ise yüzümü güldüren tek bir tebessüme göz dikiyorlar. Hani bazen bir çift kumru hayata tutunup elinden gelen her şeyi yapıyor ya. Benim ne hayata tutunacak bir dalım kaldı nede elimden gelen bir şeyi yapabilmek.
Siz mutlu olun ver her şeye rağmen gülün. Gülün ki bu hayatın gam telini sızlatın kahkalarınızla. Hiç bir zaman hayata küsmeyin. Unutmayın ki hayat insana acımaz. Bir kere kırmak ister o aciz noktanızdan ve işte o an yaşama nedeniniz kalmaz. Ve sitem edersiniz hayata. Umudunuz tükenir ve bitersiniz. O yüzden sımsıkı sarılın sizin olan hayatınıza ve de şunu demeyi unutmayın: ‘‘Bana her ne kadar acımasız davransan bile seni yaşayacağım. Her damlana kadar her nüktene kadar ve her zerreciğine kadar.’’ Evet arkadaşlar hayatınızın değerini bilin, her şeye rağmen şükredin ve de gülmeyi hiç bir zaman unutmayın...

Paylaş
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Eğlenmek size yakışıyor Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Eğlenmek size yakışıyor yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Eğlenmek size yakışıyor yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Etkili Yorum
CemalettinGÜRPINAR
CemalettinGÜRPINAR, @cemalettingurpinar
28.5.2015 12:53:19
Final çok güzel bir sözcükle bitmiş şair son noktayı koymuş "unutmayın" demiş. Peki kimi, bu ahtapotlu hayatı mı hayır "şükredin ve de gülmeyi" demiş. Yani yaratan Allah (C:C:) 'yü ...niye şükürler ona mahsustur. Onun lütuflarına mahsustur da ondan, Ey insanlar sizi yoktan yaratan var eden ve sonra da yok eden Allah'ı unutmayın ona şükredin de ağlayanlardan değil, gülenlerden olun demiş yazar. Yazı tümden değerlendirildiğinde insanlar arasındaki olumsuz gelişmeler yazarı çok üzmüş ve çekilen sıkıntıları yürek ve gönül sızılarını yazı ile sayfaya nakşetmiş. Buradan şairi ve yazarı kutlarım selam ve sergilerimi iletirim. Daha güzel yazılara başarılarını dilerim.
Paylaş
YAZI KÜNYE
Tarih:
28.5.2015 12:35:34
Beğeni:
0
İzlenme:
504
Yorum:
1
BEĞENENLER
© 2025 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.