Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin. don herold
Ömer Faruk Hüsmüllü
Ömer Faruk Hüsmüllü

Düşündüren Sözler-63

Yorum

Düşündüren Sözler-63

0

Yorum

0

Beğeni

0,0

Puan

447

Okunma

Düşündüren Sözler-63

Evrende yaşamak yetmiyor; evreni yaşamak istiyorum.

Özgürlüğü kazanmak için de, korumak için de bedel ödenir; ama değer.

Gelişi huzur, gidişi acı veren insan o kadar az ki…

Elin, yüzün temiz olsa ne yazar, kalbin kirli olduktan sonra!

Eleştiriyi; beğenmeme, kötüleme, iftira atma zannedenin eleştirisinin önemi yoktur.

Başkalarının başarısızlıkları, bizim başarılı olduğumuzu göstermez.

Alkışlayanı çok olanın, taş atanı da çok olur. Gün gelir alkış sesleri gök kubbenin boşluğunda kaybolur gider de geriye taşların bıraktığı yara izleri kalır.

Kandırdığın her insan senden daha aptal demek değildir. Belki de içlerinde çok sayıda aptal numarası yapanlar vardır.

Hayat zor mudur, kolay mıdır? Hayatta hem zorluklar hem de kolaylıklar vardır. O nedenle sen nasıl kabul edersen, nasıl görürsen öyledir.

Baskıcı rejimler silahtan korkmaz kitaptan korktuğu kadar…

Kötülük yapmaya gücün yetiyor da iyilik yapmaya neden yetmiyor?

Çiçek sen seyredesin, koklayasın diye güzel değildir. Çiçek güzel olduğu için sen seyredersin, koklarsın.

Şüphecilik iyidir; hastalık derecesinde olmadığı takdirde…

Dolan sayfayı silmezsen, yeni sayfa açamazsın.

Önce öfkeni yen, sonra kararını ver.

Hak edilmeyen mevki, bedene bol gelen elbise gibidir. Herkes tarafından kolayca fark edilir.

Güzellik aşkı değil, aşk güzelliği yaratır.

Kitaplardaki aşk, dildeki aşk ve kalpteki aşk… Hepsi aynı mı?

Huzur, mutluluk ve sevgi savunma silahlarıdır; nefret, kıskançlık ve kötülük ise eldeki pimi çekilmiş bir bombadır.

Terbiyesizi tartışırken, nankörü ona yardım ettikten sonra, adaletsizi ise birlikte kazandıklarımızı bölüşürken tanıdım.

(Yakında kitap olarak bastırmayı düşündüğüm Oruç Baba’dan Aforizmalar-2 ön çalışmasından alınmıştır.)

Paylaş:
(c) Bu yazının her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir. Yazının izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.
Yazıyı Değerlendirin
 
Düşündüren sözler-63 Yazısına Yorum Yap
Okuduğunuz Düşündüren sözler-63 yazı ile ilgili düşüncelerinizi diğer okuyucular ile paylaşmak ister misiniz?
Düşündüren Sözler-63 yazısına yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üyelik Girişi Yap Üye Ol
Yorumlar
Bu şiire henüz yorum yazılmamış.
© 2026 Copyright Edebiyat Defteri
Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.
Üyelik
Giriş paneli

Hesabınıza giriş yapın ya da yeni üyelik oluşturun.

ÜYELİK GİRİŞİ

KAYIT OL