"Günlerini düşler krallığında geçirmeyenler, günlerin kölesi olur." Halil Cibran [Paylaş]
E-mail: Şifre: Facebook ile bağlan Üye ol | Şifremi Unuttum
Türkiye Şiir Platformu
ANASAYFA ŞİİRLER Edebiyat Defteri YAZILAR Edebiyat Defteri FORUM Edebiyat Defteri ETKİNLİKLER Edebiyat Defteri NEDİR? Edebiyat Defteri Kitap KİTAP  Edebiyat Defteri Tv TİVİ Edebiyat Defteri Sesli Şiirler MÜZİK Edebiyat Defteri BLOG Edebiyat Defteri Atölyeler ATÖLYE  Edebiyat Defteri BİCÜMLE Edebiyat Defteri ARAMA Edebiyat Defteri İLETİŞİM



Kitap Ara:
Kitap Kişi

Toplum Kitabı - Toplum Kitapları

Toplum konu başlığında toplam 2139 kitap bulunuyor.
Aşağıdaki Toplum kitaplar "alfabetik" sıraya göre listelenmektedir.
Mehmet Devrim Topses

Paradigma Akademi Yayınları

Sosyal bilimlerde teori, pratikten elde edilmektedir. Pratiğe dayanmayan bir teori, bilimsel bir içerikten yoksundur. Kaldı ki, pratiğe dayanıyor olması bile teoriden kuşku duymayacağımız anlamına gelmeyecektir. Çünkü yaşam, sürekli olarak değişmektedir. İncelediğimiz olguyu etkileyen değişkenler yok olmakta, yeni değişkenler doğmaktadır. Toplumsal olguları yaratan çevre..»»
Elif Dumanlı

Çankaya Yayın Dağıtım

Arka Kapak Yazısı     Bilgili Öyküler Seti 10 kitap + her kitap için 10 soru toplam 100 soruluk değerlendirme test kitabı içermektedir, setimizdeki kitaplar düz yazılı renkli resimlidir, 8 yaş ve üstü çocuklar için. Özel Kutusunda 10 Hikaye Kitabı. Birbirinden özgün hikayeler. Her hikayeden çıkarılacak bir ders. Birbirinden farklı karakterlerle birbirinden eğlenceli..»»


Toplumsal hafızada "12 Eylül 1980 öncesi"nin simgelerinden biridir 1 Mayıs Mahallesi. O yılları devlet otoritesinin acze düştüğü bir terör ve kaos dönemi olarak görenler için, bu olumsuzluğun simgesi. 1960-1980 döneminin siyasal ve toplumsal hareketliliğinde devrimci bir durumun alametlerini görenler için ise, bu umudun simgelerinden biri.

Şükrü Aslan`ın incelemesi, İstanbul-Ümraniye`deki bu ..»»

Şükrü Aslan

İletişim Yayınları

Toplumsal hafızada "12 Eylül 1980 öncesi"nin simgelerinden biridir 1 Mayıs Mahallesi. O yılları devlet otoritesinin acze düştüğü bir terör ve kaos dönemi olarak görenler için, bu olumsuzluğun simgesi. 1960-1980 döneminin siyasal ve toplumsal hareketliliğinde devrimci bir durumun alametlerini görenler için ise, bu umudun simgelerinden biri.

Şükrü Aslan`ın incelemesi, İstanbul-Ümraniye`deki bu ..»»

Şükrü Aslan

İletişim Yayınları

Toplumsal hafızada “12 Eylül 1980 öncesi”nin simgelerinden biridir 1 Mayıs Mahallesi. O yılları devlet otoritesinin acze düştüğü bir terör ve kaos dönemi olarak görenler için, bu olumsuzluğun simgesi. 1960-1980 döneminin siyasal ve toplumsal hareketliliğinde devrimci bir durumun alâmetlerini görenler için ise..»»
Viktoriia Demydova

İstanbul Gelişim Üniversitesi Yayınları

2014 yılından bu yana, üniversitemiz Orta Doğu'daki dinamikler üzerinde duran yıllık sempozyum geleneğine sahip. Bu yıl, iki önemli bölgeye odaklanan iki sempozyum daha sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bunlar: Asya-Pasifik ve Karadeniz-Hazar Denizi bölgesi. Güney Asya, özellikle İngilizce konuşan akademisyenler arasında Türkiye'de çok az ilgi görmektedir. Bununla birlikte, bölge dünya ekonomisinin ve..»»
Hüseyin Arslan

Kaknüs Yayınları

Osmanlı Devleti, Selçukluları takiben, doğudan gelen nüfus kaynakları ile beslenmiştir. Anadolu'ya Türkistan ve İran üzerinden olduğu gibi Kafkasya bölgesinden de önemli sayılacak hacimde göçler olmuştur. Bu yeni insan kaynakları devleti her alanda güçlü kılmış, hasım ve çatışan diğer devletler karşısında mukayeseli üstünlük sağlamıştır. İmparatorluğun son asırlarına doğru, özellikle Batı Avrupa'..»»
Hüseyin Arslan

Kaknüs Yayınları

Dr. Hüseyin Arslan’ın insanlık tarihine “Türk Asrı” olarak geçen 16. yüzyılda Osmanlı Toplumunda Nüfus Hareketlerini incelediği bu çalışması; idari, siyasal ve toplumsal bilimler, özellikle de toplumsal siyaset tarihi açısından büyük önem taşıyan bir eserdir. Çünkü sosyal genetik diye bir şey söz konusu ise, günümüzde yaşanan ve gelecek devirlerde yaşanacak olan olaylarda, geçmişteki bu toplumsal ..»»
Serpil Gürer

Bilgin Kültür Sanat Yayınları

Dr. Serpil Gürer'in bu incelemesinde, Osmanlı imparatorluğu için önemli bir dönem olan XVIl-XVI11 ve XIX. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğuna gelen çeşitli meslek gruplarından Fransız gezginlerin seyahatnameleri ele alınarak, çeşitli toplumsal kitleler çerçevesinde Osmanlı toplumunun nasıl şekillendiği ve imgelerin nasıl oluştuğu ele alınıyor. Söz konusu dönemlerde, toplumsal ve siyasal olaylar doğru..»»
 « Önceki sayfa   1   2   3   4   5   6   Sonraki sayfa » 
Sitemizde daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerez kullanılmaktadır.
Kapat Çerez Politikamız