Dostlarımızın bize gösterdiği sevgiyi abartmamız, duyduğumuz minnetten değil, takdire ve sevilmeye ne kadar layık olduğumuzu herkese göstermek içindir. LA ROCHEFAUCAULD
E-mail: Şifre: Üye ol | Şifremi Unuttum
Şiir ve Edebiyat Platformu
Anasayfa Şiirler Yazılar Forum Etkinlikler Nedir? Kitap Kitap  Tv TiVi  Müzik Blog Atölyeler Atölye  Bicümle Arama İletişim
   

   

E-kart Olarak Paylaş



 
Şiir Puan
 

10 10 22
Toplam: 110.0 puan
22 kişi puan vermiş.
 


 
Şiir Bilgi
28.06.2012 tarihinde eklendi.
726 çoğul gösterim yapıldı.
614 tekil gösterim yapıldı.
26 yorum yapıldı.
13 kişi favori listesine aldı.
Portfolyo: Genel

Favorisine ekleyenler
 



   

 
Biliyorum Ordasın

Şiir Tamamen bir kurgudan ibarettir.

Daha fazla gizlenip bana acı çektirme,
Olman gereken yerde; biliyorum ordasın.
Tahammül kar etmiyor yeter hüzün döktürme,
Bir telefonun yok mu yoksa çok mu zordasın?

Bu sevdanın uğruna çok diyet ödüyorum,
Ne olursun birazcık sende sevmeyi dene.
Bilinmezler yolunda kaybolup gidiyorum,
Bilmem ki Mevla ne der, aşka zulüm edene.

Başka hangi yar olsa çekmezdim bu kahiri,
Lakin sen bir başkasın şu benim nazarımda.
Seninle tatmak güzel evveli ve ahiri,
Ben her nerede varsam, varsın öbür yarımda.

Bana “necisin” deme bende hakkın kuluyum,
Ben aşkımın esiri ben umutsuz vakayım.
Bana eziyet veren bir Leyla’nın duluyum,
Bırak da kaderime yanık türkü yakayım.

İçimde muştular var deme bana imkânsız,
Belki de bu sevdamız külünden yeşerecek.
Gönlüm aşka müptela sanma aşkı mekânsız,
Diktiğimiz fidanlar yedi veren verecek.

28.06.2012 Kütahya



(c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve/veya temsilcilerine aittir.
Şiirlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur.

   

Etiketler: hüzün , kar , acı , ben , benim , bir , eziyet , güzel , ki , sen , türkü , ve , yeter , zulüm ,
Şiir'e ait video/animasyon görüntüsü
 Yorumlar
 Hüseyin Zarar
 
30 Haziran 2012 Cumartesi 00:10:00
Biliyorum Ordasın

Daha fazla gizlenip bana acı çektirme,
Olman gereken yerde; biliyorum ordasın.
Tahammül kar etmiyor yeter hüzün döktürme,
Bir telefonun yok mu yoksa çok mu zordasın?

Bu sevdanın uğruna çok diyet ödüyorum,
Ne olursun birazcık sende sevmeyi dene.
Bilinmezler yolunda kaybolup gidiyorum,
Bilmem ki Mevla ne der, aşka zulüm edene.

Başka hangi yar olsa çekmezdim bu kahiri,
Lakin sen bir başkasın şu benim nazarımda.
Seninle tatmak güzel evveli ve ahiri,
Ben her nerede varsam, varsın öbür yarımda.

Bana “necisin” deme bende hakkın kuluyum,
Ben aşkımın esiri ben umutsuz vakayım.
Bana eziyet veren bir Mecnunun duluyum,
Bırak da kaderime yanık türkü yakayım.

İçimde muştular var deme bana imkânsız,
Belki de bu sevdamız külünden yeşerecek.
Gönlüm aşka müptela sanma aşkı mekânsız,
Diktiğimiz fidanlar yedi veren verecek.

harika dizeler kutlarım sayın hüdai bey kardeşim
emeğinize yüreğinize sağlık
 Talibi
 
29 Haziran 2012 Cuma 22:40:30
herkes olması gereken yerde duruyor,yeterki canlar sağ olsun..güzel dizeler..
 Ya Tabe Volim
 
28 Haziran 2012 Perşembe 23:52:53
Anlamlı dizelerden oluşan güzel bir şiir Hüdai
Yüreğinin sesi daim olsun dilerim

 İSMAİL SÜKLÜM
 
28 Haziran 2012 Perşembe 22:37:08
Tebrik ederim Hüdai Kardeş.
Selamlarımla.
 sakaogluhasankucuk
 
28 Haziran 2012 Perşembe 22:31:58
İnşallah o umut hasıl olur, açar da solmaz yediverenler. Tebrik ediyorum.
 vega4
 
28 Haziran 2012 Perşembe 21:07:20
Sayın Hüdai bir Hüdai klasiği idi.
Güzeldi.
Sayın Aktaş'ın önerisini bu yöndeki yeteneğinize daha önce ucundan kenarından değinmiş biri olarak katılıyorum.
Deneyin derim.
Tebrik eder saygılar sunarım.
Okuduğunuz yorum şiirin sahibi tarafından etkili yorum olarak seçilmiştir.
 Şaban Aktaş
 
28 Haziran 2012 Perşembe 19:58:14
Genel olarak 7+7= 14lü hecelerden oluşan dizeler ile yazıyorsunuz. Pek çok kişi aynı ölçüyü kulanıyor. Oysa duygularınızın zenginliği sevda yüklü ve bu dizeleri 6+5 =11 dizeler ile örmeye çalışırsanız, türkü formunda kalıcı güfteler deyişler ortaya çıkabilir.

Bunu yazmada ve duymada ( İç uyak yönüyle ve ses uyumu) kolay bir hale getirmek için önerim: şiir yazarken beğendiğiniz bir türküyü içinizden sesli okumaya başlayın, sonra yazdığınız şiire dönün ve o duygularınızı o şiirde yaşamaya çalışarak dizeleri yeniden düzenleyiniz.
Bir deneme yapacağım şimdi: Bağlama çalıp söylediğim için yatkın olduğumu belirteyim.

Daha fazla gizlenip bana acı çektirme,
Olman gereken yerde; biliyorum ordasın.
Tahammül kar etmiyor yeter hüzün döktürme,
Bir telefonun yok mu yoksa çok mu zordasın?
...

Gizleyip kendini acı çektirme
Biliyorum hâlâ sen hep ordasın
Yeter artık gülüm hüzün döktürme
Yok mu telefonun çok mu zordasın?

Tebrikler diyorum. Selamlar ve saygılar dost...



Şaban Aktaş tarafından 6/28/2012 8:04:00 PM zamanında düzenlenmiştir.
 bahattintonbul
 
28 Haziran 2012 Perşembe 18:49:38
çok güzeldi kutlarım
 bekir odaci
 
28 Haziran 2012 Perşembe 18:43:30
efendim duygulu ve sitem vari bir şiirdi okuduğum her şiirinizi beğenerek okuduğumu ifade etmek isterim yüreğinizin sesi hiç susmasın kutlarım şiirin yazarını saygılarımla selamlar
 dostyeli
 
28 Haziran 2012 Perşembe 18:13:44
Bir yüreğe yazılmaktır aslolan . Şirin girişinde vurgu yapılan bu gerçekten sonra gerisi ayrıntıdır demek geldi içimden. Yaşamın oyunlarından parşalardır sevilene sitemler. Güzeldi Hüdai dost

dostyeli tarafından 6/28/2012 6:14:07 PM zamanında düzenlenmiştir.
 -canan-
 
28 Haziran 2012 Perşembe 18:03:11
Ne tez geçti yıllar...
Hatırımdan çıktı güzel gözlerin.
Saçların yine omuzlarında mı?
Kokun,hangi çiçek tozlarından dı?
...Biliyorum; ordasın.

Gönlümün kilitleri açılırdı bir bakışınla.
Buzlu dağlarım erirdi yanaklarımdan...
huşu ile.

Bir dokunsa; bir dokunsa elim eline,
Fay larım kırılırdı.
..Biliyorum; ordasın...

En çok bebek sesini severdik.
Hastaneye gider, yeni doğan bebekleri dinlerdik..
mest olurduk.
Bizim de olacakmı der dik.?
Bizimde oldu!
Senin kızın...benim oğlum...
..Biliyorum; ordasın...

Hanımeli dikili evimin her köşesinde..
Ama...yok işte senin elin?!
Şarkımızda çalmıyor;
O eski radyolar yok artık?
Plak lar kırılmış,
Arıyorum,
Antikacıların örümcek bağlamış köşelerinde...
..Biliyorum; ordasın...

Gittiğinden beri yıldızımız kayıyor; bir o yana, bir bu yana..
Yağmurlar yağıyor
güneş açıyor
gökkuşağını göremiyorum..
..Biliyorum; ordasın...

Her sabah,
bir beyaz güvercin konar pencereme...
ayağında kağıt parçasıyla...yazısız.
Acı acı öter gider.
Ne içeri girer..ne bakar yüzüme...
..Biliyorum; ordasın...

Çok üşüyorum.
Ocağım da köz kalmadı.
Parkda oturduğumuz bank kaldı,
Boş odamın köşesinde.
Hem arkadaşım...hem sevgilim..hem dostum;
ve yatağım.
Hiç eskimedi.
..Biliyorum;ordasın...

Şarkımız geldi aklıma yine.
Dinleyen olmasada söylüyorum; işte, kendi kendime...
* İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız
Sen benimle ben seninle bu hayatı yaşamalıyız*
Bir sen söylerdin, bir ben...
Şimdi ben söylüyorum sadece
...Biliyorum; ordasın,
D u y u y o r u m..

nebi kılıçkaya...
Bir uzak şehirdeydin gecenin içinde..

Bilinmeyen bir gözyaşında bir uzak rüzgar sesinde..

Kendini cıkartırken deli fırtınalara bırakınca sessizce

Birden başladı içimde .. o bilmedik bilmece ..

Geceler senle geceler .. farkli yoksun burda

Bir uzak Kelime içinde bir bilinmedik..

Bir bilinmeyende Şimdi kaybolma zamanı


ne güzel akmış yüreğiniz sayfaya,hissetmenin hafifliği sarmış dizeleri,kutluyorum yüreğinizi
saygılar____________
 CemalettinGÜRPINAR
 
28 Haziran 2012 Perşembe 15:58:27
YÜREK SESİ ŞİİRİNİ KUTLARIM HOCAM TEBRİKLER...
 Işık Mehmetali
 
28 Haziran 2012 Perşembe 15:50:10
Daha fazla gizlenip bana acı çektirme,
Olman gereken yerde; biliyorum ordasın.
Tahammül kar etmiyor yeter hüzün döktürme,
Bir telefonun yok mu yoksa çok mu zordasın?

Bu sevdanın uğruna çok diyet ödüyorum,
Ne olursun birazcık sende sevmeyi dene.
Bilinmezler yolunda kaybolup gidiyorum,
Bilmem ki Mevla ne der, aşka zulüm edene.

Başka hangi yar olsa çekmezdim bu kahiri,
Lakin sen bir başkasın şu benim nazarımda.
Seninle tatmak güzel evveli ve ahiri,
Ben her nerede varsam, varsın öbür yarımda.

Bana “necisin” deme bende hakkın kuluyum,
Ben aşkımın esiri ben umutsuz vakayım.
Bana eziyet veren bir Mecnunun duluyum,
Bırak da kaderime yanık türkü yakayım.

İçimde muştular var deme bana imkânsız,
Belki de bu sevdamız külünden yeşerecek.
Gönlüm aşka müptela sanma aşkı mekânsız,
Diktiğimiz fidanlar yedi veren verecek.



sitem ve aşk ne güzel anlatılmış şiirde
Usta kalem ve usta yüreği ve güzel şiirirni
Alkışlıyorum hocam
Saygılar
 glenay
 
28 Haziran 2012 Perşembe 13:48:13
Güzel, aşk ve sitemle yazılmış dörtlüklerdi,

tebrikler,

selâmlar..
 Gül Kokulu Sevdalar
 
28 Haziran 2012 Perşembe 13:43:39
Cok duygulu bir siir okudum üstad, kutladim yazan yüregi, saygilar.
 Bandırmalı
 
28 Haziran 2012 Perşembe 13:33:25
Hüzün özlem yürekteki acı harika duygularla
yazılmış nice güzel etkili bir eser.Okumak keyif ve
hazdı üstadım.Kaleminize engin yüreğinize sağlık
gönülden kutluyorum saygılar sunuyorum..
 sevenol
 
28 Haziran 2012 Perşembe 12:51:27
Şiir çok güzeldi usta kalem..
Her şey gönlünüzce olsun...
Tebrikler...Saygılar..
 su_misali(Gülhun Ertilav)
 
28 Haziran 2012 Perşembe 12:41:08

sitem dolu güzel dizelerdi

kutlarım şairi

saygılarımla



 mucit55macit
 
28 Haziran 2012 Perşembe 10:45:06
her zamanki güzelliğinde bir manzume.sevgi dolu sımsıcak mısralar.
tebrik ederim
 BOZKIR'İ
 
28 Haziran 2012 Perşembe 10:43:40
İNŞAALLAH DİKİLEN FİDANLAR YEDİ VEREN OLURLAR.
KUTLUYORUM YÜREK SESİNİZİ.
AYRILIKLAR OLMASIN DİLEKLERİMLE
KALEMİNİZ HERDAİM GÜZELLİKLERLE OLSUN.
 utkuza
 
28 Haziran 2012 Perşembe 09:56:54
İçimde muştular var deme bana imkânsız,
Belki de bu sevdamız külünden yeşerecek.
Gönlüm aşka müptela sanma aşkı mekânsız,
Diktiğimiz fidanlar yedi veren verecek.

Önemli olan imkansızları başarmaktır.
Külünden yeşerecek ve yediveren verecek.Olağandışı ama harika dizeler.Yüreğinizde sevdanın yediveren fidanları yeşersin inşallah.Saygılarımla.
 Sessiz Peri (S.Yılmaz)
 
28 Haziran 2012 Perşembe 09:38:51
Her zaman bir ümit vardır diye düşündürttü. Yüreğinize sağlık. Tebrikler...
 Alptekinyazar
 
28 Haziran 2012 Perşembe 09:01:47
Güzel şiirdi, sitem doluydu, beğeni ile okuduğum duygulu bir eserdi.
Seçkin kalemi ve engin yüreği Tebrik ederim. En içten selam ve saygılarımla.
 Kahraman VARDI
 
28 Haziran 2012 Perşembe 08:29:41
Bana “necisin” deme bende hakkın kuluyum,
Ben aşkımın esiri ben umutsuz vakayım.
Bana eziyet veren bir Mecnunun duluyum,
Bırak da kaderime yanık türkü yakayım.

İçimde muştular var deme bana imkânsız,
Belki de bu sevdamız külünden yeşerecek.
Gönlüm aşka müptela sanma aşkı mekânsız,
Diktiğimiz fidanlar yedi veren verecek.

Duygu yüklü anlamlı ve güzel dizelerinizi keyifle okudum.
Emeğinize yüreğinize sağlık selamlar.........................
 Mehmet Turgut
 
28 Haziran 2012 Perşembe 08:26:38
İçimde muştular var deme bana imkânsız,
Belki de bu sevdamız külünden yeşerecek.
Gönlüm aşka müptela sanma aşkı mekânsız,
Diktiğimiz fidanlar yedi veren verecek.

Neden olmasın belki de vardır mücde
Kim bilir yeniden yeşerecek sevda
Yüreğinin sesi daim olsun dilerim
 dost46
 
28 Haziran 2012 Perşembe 08:24:55
Daha fazla gizlenip bana acı çektirme,
Olman gereken yerde; biliyorum ordasın.
Tahammül kar etmiyor yeter hüzün döktürme,
Bir telefonun yok mu yoksa çok mu zordasın?

Bu sevdanın uğruna çok diyet ödüyorum,
Ne olursun birazcık sende sevmeyi dene.
Bilinmezler yolunda kaybolup gidiyorum,
Bilmem ki Mevla ne der, aşka zulüm edene.

Başka hangi yar olsa çekmezdim bu kahiri,
Lakin sen bir başkasın şu benim nazarımda.
Seninle tatmak güzel evveli ve ahiri,
Ben her nerede varsam, varsın öbür yarımda.

Bana “necisin” deme bende hakkın kuluyum,
Ben aşkımın esiri ben umutsuz vakayım.
Bana eziyet veren bir Mecnunun duluyum,
Bırak da kaderime yanık türkü yakayım.

İçimde muştular var deme bana imkânsız,
Belki de bu sevdamız külünden yeşerecek.
Gönlüm aşka müptela sanma aşkı mekânsız,
Diktiğimiz fidanlar yedi veren verecek.

-------------------

Şair duygulandımı yazar mısralarını
İçini dökmüş o zalim yarına
Seven sever her an kendi yüreğinde
Duyanlar söylesin o yare


Ne kadar içten yazılmış şiir,çoşan sular gibi akmış...Kutlarım sevgi ve saygılarımla can dostum...


Şiire yorum yazabilmeniz için üye olmalısınız.

Üye değilseniz üye olmak için tıklayın.