ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Cehennem'in Düğümü Yerebatan'da Çözülüyor!

Cehennem (Inferno) 14 Ekim’de vizyona giriyor. Dan Brown’un aynı adlı romanından uyarlanan filmin düğümü Yerebatan Sarnıcı’nda çözülüyor!

9.10.2016

Cehennem'in Düğümü Yerebatan'da Çözülüyor!

Tom Hanks’ın Robert Langton karakteri ile başrolünü üstlendiği filmde, Langdon aradığı “sır”ı Yerebatan’da buluyor. “Cehennem”in vizyona girmesi ile birlikte, Yerebatan Sarnıcı’nın ziyaretçi sayısında artış bekleniyor.

“Cehennem”deki Yerebatan Sarnıcı bölümleri, yüksek aksiyon sahneleri içeriyor. İBB Kültür A.Ş. tarafından işletilen Yerebatan Sarnıcı’nın tarihi dokusuna zarar vermemesi için sahneler, sarnıcın bire bir aynısının kurulduğu Budapeşte’deki film platosunda gerçekleşti.

Yıllardır pek çok sinema filmine kapılarını açan Yerebatan Sarnıcı son olarak, yönetmenliğini Oscar ödüllü oyuncu Russell Crowe’un yaptığı ve Çanakkele Savaşı’nı anlatan "Son Umut" filminin ve James Bond serisinden "Skyfall"ın bazı sahnelerine de ev sahipliği yapmıştı.

Venedik’te başlayan macera Yerebatan’da sona eriyor!


Venedik’teki bir otel odasında uyanan Robert Langdon neler olduğunu ve oraya nasıl geldiğini hatırlamamaktadır. Kendisine neler olduğunu hatırlayabilmek için ona yardım etmeye çalışan doktor Sienna Brooks’la birleşirler. Langdon ve Brooks cevapları aramak için Avrupa’yı dolaşmak zorunda kalırlar. Bu kez de İtalyan ozan ve politikacı Dante’nin İlahi Komedya kitabıyla bağlantılar bulmaya başlar. Zamanla ortaya çıkan ipuçları bir felaketi işaret etmektedir. Çok zengin bir işadamı kısa bir süre içinde dünyaya veba salgınını yayacaktır. Dünyanın başına gelebilecek bu felaketi engellemenin tek yolu Landgdon’ın neler olduğunu hatırlamasıdır.

Dan Brown’ın aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrolünde Tom Hanks yer alıyor. Daha önce Brown’un Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar kitaplarının da uyarlamalarında ana karakter Robert Langdon’ı canlandıran oyuncuya başrolde Felicity Jones eşlik ediyor. Filmin yönetmenliği Ron Howard üstleniyor.

Yerebatan Sarnıcı Hakkında

İstanbul’un kurulduğu tarihi yarımadada, Sultanahmet’te, Ayasofya’nın hemen karşısında ziyaretçilerini bekleyen Yerebatan Sarnıcı, kentin su ihtiyacını karşılamak için Bizans İmparatoru I. Justinianus tarafından 542’te yaptırıldı.

Uzunluğu 140, genişliği 70 metre olan dikdörtgen biçiminde bir alanı kaplayan sarnıca, 52 basamaklı taş bir merdivenle iniliyor. Sarnıcın içinde her biri 9 metre yüksekliğinde 336 sütun bulunuyor.

Sarnıcın kuzeybatı köşesindeki iki sütunun altında kaide olarak kullanılan ve Roma dönemi heykel sanatının şaheserlerinden kabul edilen iki Medusa başı, sarnıcı ziyaret edenlerin de en çok ilgisini çeken bölümlerinden. Medusa başlarının buraya hangi yapılardan getirildiği ise hala gizemini koruyor.

Dünyanın dört bir yanından, üç imparatorluğa başkentlik yapan İstanbul’a gelen turistler, Yerebatan Sarnıcı ziyaret etmeden ayrılmıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından bakımı yapılarak 1987 yılında ziyarete açılmıştı.

Yorumlar
"Cehennem'in Düğümü Yerebatan'da Çözülüyor!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Cehennem'in Düğümü Yerebatan'da Çözülüyor! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.