ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bakan Avcı kültür sezonunu açıyor

Esenler'deki kültürel faaliyetleri vatandaşlarla buluşturan Esenler Belediyesi'nin yeni sezon kültür sanat etkinlikleri başlıyor.

6.10.2016

Bakan Avcı kültür sezonunu açıyor

Türk-İslam bilgini Yusuf Has Hacib’in doğumunun 1000. yıldönümü vesilesiyle Esenler Belediyesi, 2016 - 2017 sezonunu bu seçkin isme adadı. Sinemadan tiyatroya, konserden sergiye kadar çok sayıda etkinliğin gerçekleşeceği "Yusuf Has Hacib Kültür Sanat Sezonu"nun açılışını Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı yapacak.

Açılış programı öncesi "Şehirler ve Düşünürleri" ile "Orta Asya Müzik Enstrümanları" davetliler için sergilenecek. Kırgız sanatçı Shohret Nur da fuaye alanında dinleyenlere en eski Türk halk çalgılarından "Kopuz ve Rebap Dinletisi" sunacak.

Açılış töreninde Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ve Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, Türk-İslam bilgini Yusuf Has Hacib’i anlatacak. Programda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da ilçede kültür ve sanata dair yapılan ve yapılacak yatırımlardan söz edecek. Gecenin sonunda ünlü klarnet virtüözü Serkan Çağrı, Esenlerli müzikseverlerle bir araya gelecek. Sanatçı, klarnetiyle kendisini dinlemeye gelenlere keyifli anlar yaşatacak.

Çok sayıda sanatseverin katılacağı ve renkli görüntülerin yaşanacağı Yusuf Has Hacib Kültür Sanat Sezonu Açılış Programı’nda kurumunuzu temsilen bir arkadaşımızı aramızda görmekten mutluluk duyarız. İlginizi ümit eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Tarih: 07.10.2016 Cuma
Saat : 19.00 - Sergi ve Müzik Dinletisi
20.00 - Açılış Töreni ve Serkan Çağrı Konseri
Yer: Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi Nene Hatun Mah. 1. Kemal Hatipoğlu Caddesi 108. Sokak No:4 / Esenler

Yorumlar
"Bakan Avcı kültür sezonunu açıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Bakan Avcı kültür sezonunu açıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.