ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'Mardin Masalcılar Buluşması' sona erdi

Türkiye'nin farklı bölgelerinden geleneksel "masal anlatıcıları"nın bir araya geldiği etkinlik sona erdi. Paylaş twetle g+ paylaş yorum

4.10.2016

'Mardin Masalcılar Buluşması' sona erdi

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, Türkiye’nin masallarının dünyaya yayılması için gelecek yıl "Uluslararası Masalcılar Buluşması" düzenlemeyi planladıklarını bildirdi.
Türkiye’nin farklı bölgelerinden geleneksel "masal anlatıcıları"nın bir araya geldiği ve 3 gün süren "Mardin Masalcılar Buluşması" sona erdi.

Mardin Müze Müdürü Nihat Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlik ile il merkezinin yanı sıra Yeşilli, Kızıltepe, Mazıdağı ve Ömerli ilçelerinde öğrenci ve vatandaşlara masallar anlatıldığını söyledi.

Okullarda 5 binin üzerinde öğrenciye masal yoluyla ulaşıldığını dile getiren Erdoğan, "Mardin’in tarihi sokaklarında, müzede, gençlik merkezlerinde, okullarda, tarihi çarşı ve kıraathanelerde, köyde 3 gün boyunca her yaştan binlerce kişiye masal anlattık." dedi.
Masalların insanlara kültürlerini öğrettiğini belirten Erdoğan, bu yapıtların, toplumun, bütün farklı kesimleri ile bir arada yaşamayı başarabilmesi için itici güçlerden olduğunu kaydetti.

Uluslararası hale getirilecek

Mardin masalcılar buluşmasını uluslararası hale getirmeyi düşündüklerini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti:

"Nasıl ki bize ’Kırmızı Başlıklı Kız’ı okutuyorlarsa bizler de onlara bizim masallarımızı anlatacağız ve okutacağız. Bizim masallarımızın da dünyaya yayılması için buradan sinerji oluşturmamız lazım. Dünyadaki masalcılara bizim masallarımızı öğretmemiz gerekir ki kendi ülkelerinde bizim masallarımızı anlatsınlar. Bundan dolayı gelecek sene Uluslararası Masalcılar Buluşması yapmayı düşünüyoruz."

Kaynak:AA

Yorumlar
Mesaj Yaz 7.10.2016 01:18:17
Tebrik ediyoruz müdür beyi. Kültür adına yaptıkları için..



Yorum Yapın

'Mardin Masalcılar Buluşması' sona erdi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.