ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Dünya edebiyatı İstanbul’da buluşuyor

Edebiyat severlerin merakla beklediği Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali yarın başlıyor.

30.9.2016

Dünya edebiyatı İstanbul’da buluşuyor

Bugüne dek 150’den fazla şairi ve edebiyatçıyı ağırlayan, edebiyatseverlerin merakla beklediği Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali yarın akşam Pera Palace’ta düzenlenecek özel bir etkinlikte başlıyor. Başbakanlık Tanıtım Fonu katkılarıyla düzenlenecek festivalde bu yıl ilk kez öykü, roman ve çocuk edebiyatına dair etkinlikler de yer alacak,

CEMİL MERİÇ ANILACAK
Bu yıl 20’den fazla ülkeden yazar ve şairi bir araya getirecek festivalde Türkiye’den Beşir Ayvazoğlu, Haydar Ergülen, Zeynep Sevde, Tarık Tufan gibi isimler okurla buluşacak. Osmanlı hakkında yazdığı tarihi romanlarıyla tanınan İngiliz yazar Jason Goodwin, "Yarının Aşkı" romanıyla tandığımız Eric Sadin festivalin yabancı konukları arasında. Lila Prap ise çocuklarla buluşacak. Festival boyunca ölümünün 400’üncü yılında Shakespeare, doğumunun 100’üncü yılı vesilesiyle de Cemil Meriç anılacak. İstanbul’un farklı mekanlarında yan etkinliklerle devam edecek festivalin kapanış programı ise Country for Syria adlı müzik grubunun konseri ile gerçekleşecek.

SALONLARDAN ÇIKTIK
Yıl boyunca hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyleyen festival danışmanlarından Adnan Özer, “Artık dünya tarafından da kabul gören bir festivalimiz var” diyor. Festivalin adını dünyada da duyurduklarını vurgulayan Özer, “Etkinlik uluslararası standartlarda, İstanbul’a ait bir edebiyat ve şehir etkinliği olacak.

9’uncu yılında festivalin mekanları da iyice genişledi. Artık İstanbul’un tamamına yayıldık. Şiir, festivalle birlikte topluma mal oluyor, salonlardan çıkıp sosyal mekanlara yayılıyor” ifadelerini kullanıyor. Ahmet Hamdi Tanpınar Kütüphanesi, Yerebatan Sarnıcı, Gülhane Parkı, Moda Sahnesi ve Şiir Hatları Vapuru’nun ev sahipliği yapacağı festival 2 Ekim’de sona erecek.

Yorumlar
"Dünya edebiyatı İstanbul’da buluşuyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Dünya edebiyatı İstanbul’da buluşuyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.