ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Kitaplar kütüphaneden, çaylar şirketten

Merkezefendi Şehir Kütüphanesi, sunduğu imkanlarla dikkat çekiyor.

24.9.2016

Kitaplar kütüphaneden, çaylar şirketten

Yaklaşık üç ay önce Zeytinburnu Belediyesi tarafından Merkezefendi’de açılan Şehir Kütüphanesi, sessiz sakin konumu ve verdiği hizmetlerle kitapseverlerin uğrak noktası oldu.

Resmi açılışının yıl sonunda yapılması planlanan kütüphanede diğer kütüphanelerden farklı olarak çay, çorba ve kahve ikramları ücretsiz olarak yapılıyor. Kütüphaneye üniversite ve kurum sınavlarına hazırlanan öğrenciler kadar araştırma yapmak ve kitap okumak için de pek çok yetişkin geliyor.

Sabah 09.00 ile akşam 23.00 arasında hizmet hizmet veren kütüphanede şu an 20 bin kitap bulunuyor. Kütüphane sorumlusu Hazel Yılmaz "Kütüphanemizde 50 bin kitap bulundurmayı hedefliyoruz.

Kitaplarımızın kaydı devam ettiği için şu an sadece ödünç verebiliyoruz. Okulların açılmasıyla birlikte kütüphanemize olan ilgi de arttı. Öğrencilerimizden gelen talepler doğrultusunda kütüphanemize farklı türde kitaplar kazandıracağız"

PİKNİK YAPIP KİTAP OKUYORLAR

Hazel Yılmaz, sözlerine şöyle devam ediyor: "Toplumun bilgiye ihtiyacı var ve biz de bu eksikliği gördüğümüz için bu kütüphaneyi kurmaya karar verdik. İnsanlara kütüphanelerin sıkıcı değil de eğlenceli yerler olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Burada kafelerimiz var. Ziyaretçilerimize her türlü içeceği ücretsiz olarak veriyoruz." Gelen ziyaretçilerin dışarıda piknik yapıp ardından kütüphaneye gelerek kitap okuduğunu da sözlerine ekliyor.

Haftanın altı günü buradayız

Kütüphaneye yaklaşık bir aydır gelen Tayfun Çeçen, önceden Beyazıt’taki kütüphaneye gidiyormuş. Çeçen, "Burası bizim için bulunmaz bir nimet. Sabah 9’da geliyorum. Akşam 7’de çıkıyorum. Ortam ve verilen hizmet çok hoşuma gidiyor. Burada gerçekten çok özverili çalışan bir ekip de var" diyor.

Yorumlar
"Kitaplar kütüphaneden, çaylar şirketten" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Kitaplar kütüphaneden, çaylar şirketten ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.