ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

'5. Sivas Kitap Günleri' görkemli bir açılışla başladı!

4 Eylül Sivas Kongresi’nin 97. yıldönümü Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Sivas Valiliği öncülüğünde, Sivas İl Özel İdaresinin koordinesinde bu yıl 5’incisi düzenlenen Sivas Kitap Günleri'nin açılışı tarihi kent meydanında yapıldı.

2.9.2016

'5. Sivas Kitap Günleri' görkemli bir açılışla başladı!

Açılışa Vali Davut Gül, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin, Belediye Başkanvekili Erdal Karaca, Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Kitap Günleri Genel Koordinatörü Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Mehmet Şerif Olcaş, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, ilçe kaymakamları ile il protokolü ve yazarlar katıldı.

Sivas kitap günlerinin geleneksel hale getirildiğini söyleyen Genel Sekreterimiz Salih Ayhan, bir hafta boyunca Sivaslılara kültür ziyafeti yaşatacaklarını söyledi. "Sivas Ellerinde Kitap Okunur" sloganıyla yola çıktıklarını dile getiren Ayhan, 5 yıldır bu etkinliğin dolu dolu geçtiğini ifade etti. Ayhan, "Şehrimiz güzel bir organizasyona ev sahipliği yapıyor, tüm kitapseverleri tarihi kent meydanında görmek istiyoruz. Kitap ve okuma sevgisi insanın geleceğine yapılan en güzel yatırımdır" diye konuştu.

“Ağaçlar kitap açtı” temalı bir etkinliğe de bu organizasyonda yer verdiklerini belirten Ayhan, kent meydanındaki ağaçlara 200 civarında kitap asıldığını ve farkındalık yaratmak istediklerini vurguladı. Ağaçlardaki kitapların birkaç saatte tükendiğini ve artık kavgaların kitaplar için olduğunu ifade eden Ayhan, “Kazamız belamız kitap olsun okudukça da iç dünyamız güzelleşsin. 7 gün boyunca etkinliğin dolu dolu geçmesini temenni ediyorum.” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız ise her yıl Sivas’ta kitap günlerinin gelişip güzelleştiğini ve dinimizin ‘Oku’ emri ile başladığını dile getirdi. Kitabın bizler için önemli olduğunu vurgulayan Yıldız, tarihe not düşülecekse bunun yazı ve kitap ile olacağını belirtti. Okurlarla yazarları bir araya getiren etkinliğin 5’incisi değil de 50’ncisini de görmeyi dilediklerini vurgulayan Yıldız, organizasyonda emeği geçenleri kutladı.

Belediye Başkanvekili Erdal Karaca da, insan için etkili öğrenme yolunun kitap olduğunu ifade etti. Okuyarak yetişmiş bir toplumun başarılı ve güçlü olacağını vurgulayan Karaca, “Kitap okumak düşünceleri besler, güçlendirir. Tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir. Okuyan insan dünyayı farklı görür ve farklı bakış açılarını değerlendirir. Türkiye’nin geleceğine yapacağımız en önemli yatırım okuyan, araştıran, sorgulayan nitelikli bilgiye sahip bir nesil yetiştirmek olduğuna inanmaktayız. Bu yüzden özellikle genç nesillere okuma alışkanlığını kazandırmalıyız. Teknolojinin nimetlerinden gereğinden fazla zaman ayırmalarına müsaade etmemeliyiz. 5 yıldır tüm Türkiye’ye örnek olacak bir etkinliği; kültür şehri, medreseler şehri, ilim irfan şehri Sivas’ımızda hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Yorumlar
"'5. Sivas Kitap Günleri' görkemli bir açılışla başladı!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

'5. Sivas Kitap Günleri' görkemli bir açılışla başladı! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.