ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Nar Çiçeği Yılın İlk Güneşi

Günümüz Türkiye’sinde geçmişe duyulan özlem artmaya başladı.

29.6.2016

Nar Çiçeği Yılın İlk Güneşi

Başını kaldırıp Tillo’nun yıldızlı gecelerine baktı. Ardından başının üzerinden kanatlanan turnalara. Çıplak ayak arşınladığı uçsuz bucaksız tepelere. Bütün sözcükleri mim gibi suskunluğa niyet etti, kulaklarında hocasının sesi, bir nehir gibi çağlayıp durdu.

’Molla İbrahim ayrılık vakti, bilesin ki anlarsa uzağım yakınımdır, anlamazsa yakınım uzağım” dedi Şeyh Hazretleri. İbrahim’in gözleri Bi’ril Kudra kuyusuna takıldı. Kalbi sarsıldı. Kuyu, Allah dostlarının kokusunu saldı. ’Diyetini ödemediğin sevda senin değildir’ dedi Şeyhi. İbrahim, diyet için niyet etti. Rüzgârın elleri nar ağacını salladı, narçiçeği yaprağının birini kuyuya, birini Hüma’nın aşktan yanan avuçlarına, kalanını seyyahın kalbine düşürdü... Bin ateş, bir kuyu ve en nihayetinde Seyyahın kalbindeki çocuk uyandı. Molla İbrahim’in gözlerinden yağmur kuşları havalandı.

Mecnuna gam yükü, Leyla’nın saçının kıvamındadır. Göğsünde Leyla çiçeği… Dilinin söylediği Leyla şiirleridir. Gecede gördüğü Leyla’nın hüzünlü bakışı, aydınlık da gördüğü Leyla’nın gülen çehresidir… Bu son bulmayacak bir hikâyedir. Çağlara meydan okuyan sevdanın suretidir. Değişse de isimler, sevda hep aynıdır. Dünyaya düşen risalelerden biridir sevda. Şimdi seyyahın da nasibi bu risaledir. Seyyahın söylediği de sustuğu da hep aynı bahistir. İçindeki gam Hüma’nın saçının kıvamındadır. Oysa dünyanın dahi kaldıramayacağı kadar ağırdır. Ama sevda düştüğü kalbe sefa, görenlere külfettir.

Stok Kodu: 9786059810272
Sayfa Sayısı: 520
Kapak Türü: Karton
Kağıt Türü: Kitap kağıdı
Dili: Türkçe

Yazar: Eda Bildek

Yayınevi: Kahverengi

Yorumlar
"Nar Çiçeği Yılın İlk Güneşi" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Nar Çiçeği Yılın İlk Güneşi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.