ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Dünyanın okunabilir en küçük kitabı

Ümit Yaşar Işıkhan, kendisine ait "Dünyanın okunabilir en küçük şiir kitabı" rekorunu bir kez daha kırdı.

18.4.2016

Dünyanın okunabilir en küçük kitabı

İzmir"de şair, yazar ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Kurucu Başkanı Ümit Yaşar Işıkhan, kendisine ait "Dünyanın okunabilir en küçük şiir kitabı" rekorunu bir kez daha kırdı. Guinness Rekorlar kitabına giren eni 1, boyu 1,5 cm olan kitap görenleri şaşırttı.

İlk baskısını, 1987 yılında kâğıda yapılan zamları protesto amacıyla tasarlayan Ümit Yaşar Işıkhan "Netekim" Aşktan Sonra Hüzün" adlı şiir kitabının boyutunu her yıl daha da küçülttü. Işıkhan, Azerbaycan"ın başkenti Bakü"de açılan Minyatür Kitaplar Müzesi"nde de sergilenen ve Guinness Rekorlar Kitabı"na kabul edilen eni 1,5 boyu 2,5 cm boyutundaki "Netekim" Aşktan Sonra Hüzün" adlı kitabını bu yıl daha da küçülterek yeni rekorunu kırdı. Bu kez yayıncısı Hasan Kargı"yla birlikte ağırlığı 0,63 gram, eni 1, boyu 1,5 cm boyutundaki kitabı yayınlayan Işıkhan, TÜYAP 21"inci İzmir Fuarı"nda okurların karşısına çıktı.



KİTABI ÇAKAL"A ARMAĞAN ETTİ

Işıkhan, kitabı, manevi ağabeyi olduğunu söylediği Fransa"da tutuklu Ilıch Ramirez Sanches"e (Çakal Carlos) armağan ettiğini açıkladı. Kitap Fuarı"nda meraklı okuyucularına kitabın ağırlığını ve boyutlarını ölçerek gösteren Işıkhan "Aslında bu kitabı ilk kez 1987 yılında kağıt zamlarını protesto etmek için yayınladım. Bir ülkeyi geri bıraktırmak istiyorsanız sadece kağıda zam yapın yeterli. Kitabı, gazeteyi fiyatlar artınca kimse okumaz. Cahili yönetmek daha kolaydır.



Ben bir şair olarak bu durumu protesto etmek için kitabı yayınladım. Aradan 30 yıl geçti. Okuyucular kitabı isteyince Ankara ve İstanbul"da yayınevlerini dolaştım. Teknik olarak çok zor. İşçiliği çok fazla olduğu için kimse basamadı İzmir"de benim yayınevim kabul etti. Dünyanın okunabilir en küçük kitabı özelliği ile Rekorlar kitabına giren bu kitabın İzmir"den çıkması önemli" dedi. Kitabın 100 TL"lik fiyatının pahalı olduğunu belirten Işıkhan, kitabı sade okurun almayacağını kütüphanesi olan, koleksiyon yapan meraklıların aldığını söyledi. Kendisinin kitabı okurken zorlandığını belirten Işıkhan, gençlerin rahatlıkla okuyabildiğini söyledi.

KESME ŞEKER BÜYÜKLÜĞÜNDE KİTAP

DHA"nın haberine göre kitabın yayıncısı Hasan Kargı ise her sen daha küçüğünü yapmayı amaçladıklarını açıkladı. Kargı "Kesme şeker büyüklüğünde bir kitap yaptık. Harfler 0,35 punto. İnsanlar bu kitapla gözlerini test edebilir. Okuyamıyorlarsa doktora gitmelerinde fayda var" dedi.


Kaynak:
http://www.haber7.com/kitap/haber/1901228-dunyanin-okunabilir-en-kucuk-kitabi


Yorumlar
Mesaj Yaz 23.4.2016 13:48:16


Güzel bir etki kitap dünyasina bence.


Mesaj Yaz 22.4.2016 00:47:38
Saçmalık. Ne yapacaklarını bilmiyorlar artık. Eleştirsen bu sefer 'sana ne, sanat bu derler.'

En ufak kuran, en ufak kitap, nano teknolojili derin sözler filan, hatlar... Geçin bunları, gerçek dünyada adamı madam ederler, madam.


Mesaj Yaz 18.4.2016 18:12:45
Elimize geçse de koleksiyona yollasak :)


Yorum Yapın

Dünyanın okunabilir en küçük kitabı ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.