ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Alvarlı Efe Hazretleri’nin şiirleri albüm oldu

Alvarlı Efe Hazretleri'nin vefatının 60. yıldönümü anısına Agâh tarafından hazırlanan özel albüm "Gül Yüzlü" müzik marketlerde...

2.3.2016

Alvarlı Efe Hazretleri’nin şiirleri albüm oldu

Alvarlı Efe Hazretleri’nin vefatının 60. yılı münasebetiyle bir kültür hizmeti olarak hazırlanan ve “Salât-ı Kemaliye” hariç tamamı Efe Hazretleri’ne ait bestelenmiş şiirlerden oluşan albümde 11 eser yer alıyor.

Tasavvuf müziği sanatçısı Agâh tarafından icra edilen albümde; “Salât-ı Kemâliye”, “Âlemlere Rahmet Olan”, “Hazer Kıl”, “Seyreyle Güzel”, “Ne Devlettir Bazâr-ı Işk Kurulmuş”, “Ol Peri”, “Olup Şems ü Kamer”, “Kadem Bastın” (bu eser Efe Hazretleri’nin babası Hâce Hüseyin Efendi’ye aittir), “Gül Yüzlü”, “Erzurum Kilidi Mülk-i İslâm’ın”, “Mevlâ Bizi Afvede (Bayram O Bayram Olur)” eserleri yer alıyor. Bestesi Hüseyin Kutlu’ya ait “Hazer Kıl” ve Muzaffer Özak’a ait “Olup Şems ü Kamer” dışındaki eserlerin besteleri anonimdir.

2016 yılında Nüvaz Müzik etiketiyle çıkan “Gül Yüzlü” albümü, Agâh’ın beşinci solo albümü olarak çıktı.

Alvarlı Efe Hazretleri, vefat yıldönümü olan 12 Mart’ta çeşitli etkinliklerle anılacak.

Yorumlar
Mesaj Yaz 12.3.2016 15:22:48
Herkes yahşi men yaman
Herkes buğday men saman..
Allâh rahmet eylesin (âmin)


Mesaj Yaz 4.3.2016 10:59:29
Sefinem gark oldu....

Mesaj Yaz 3.3.2016 22:57:37
ben çocukken rahmetli büyük babam yaşadığı alvar köyündeki evine götürmüştü beni.
pasin ovasının o dümdüz olan yeşil vadisi ve kıyısından süzülen aras nehrinin bağrında kurulan bu küçük köy de yeşil bir tahta kapı hatırlıyorum.ve bahçe içindeki sandukasını. rahmetle efe hazretleri.


Mesaj Yaz 2.3.2016 22:28:57
Mübarek insan, ruhu şad olsun. Beyitleri eskiden Erzurum çevresinde sohbetlerde okurlardı ahali.


Yorum Yapın

Alvarlı Efe Hazretleri’nin şiirleri albüm oldu ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.