ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

500 yıllık Kasımpaşa Donanması günyüzüne çıkıyor

Beyoğlu Belediyesi tarafından Kasımpaşa'nın kültürel, askeri ve tarihi birikimini sanatseverlerle buluşturmak için açılan 'Kasımpaşa'da Donanma Günleri' isimli resim sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

17.2.2016

500 yıllık Kasımpaşa Donanması günyüzüne çıkıyor

Beyoğlu Belediyesi tarafından Kasımpaşa’nın kültürel, askeri ve tarihi birikimini sanatseverlerle buluşturmak için açılan ‘Kasımpaşa’da Donanma Günleri’ isimli resim sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Beyoğlu Belediyesi, Kuzey Deniz Saha Komutanlığı ile birlikte Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonunda ‘Kasımpaşa’da Donanma Günleri’ isimli resim sergisi açtı. Deniz Müzesi Komutanlığı’nın koleksiyonundaki özel bir seçkiyle hazırlanan 25 resim ve 2 gemi maketi vatandaşların beğenisine sunuldu. Yıllar boyunca İstanbul’un liman semti olarak hizmet veren Kasımpaşa’nın kültürel, askeri ve tarihi birikimini sanatseverlerle buluşturmak için hizmete sunulan sergi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Serginin açılışına Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral HASAN Şükrü Korlu, Harp Akademileri Komutanı Tahir Bekiroğlu’nun yanı sıra askeri personeller ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“GEÇMİŞE NE KADAR SAHİPSEK, GELECEĞİMİZİ O KADAR İYİ İNŞA EDERİZ”
Kasımpaşalı ve Kasımpaşa’nın hatıralarıyla büyümüş bir Belediye Başkanı olarak heyecanlandığını dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Kasımpaşa’mızı anlatan, tarihini gelecek kuşaklara aktaran böyle bir sergi açmak beni heyecanlandırıyor. Kökümüzden koparsak geleceğimize bakamayız.

Kasımpaşa’nın geçmişi hatıraları çok güçlü bir yapıya sahip, Fatih Sultan Mehmet Han’ın İstanbul’u keşfiyle başlayan bir hikâyesi var. Çünkü karadan denize gemileri indirildiği yer tam olarak Kasımpaşa’dır. Osmanlı hükümdarları burada çok büyük tersaneler yaptırıyorlar ve o tersanelerde büyük gemiler yapılıyor. Şimdilerde o tersaneler kapandı. Tam böyle bir zamanda Kasımpaşa’yı eski nostaljisiyle anmak ve insanlara semtin kıymetinin ne olduğunu anlatmak için böyle bir sergi açtık. Ben çok kıymetli Sahil Komutanlığımıza teşekkür ediyorum. Sahil Güvenlik Komutanlığının arşivinden çıkan fotoğraflar bunlar. Son söz olarak şunu söylemeliyim, geçmişimize ne kadar sahipsek, geleceğimizi o kadar iyi inşa ederiz” dedi.

“KÜLTÜR SANATIN OLMADIĞI BİR YERDE AKIL ÇALIŞMIYOR OLABİLİR”
Sergiyi gezerek fotoğrafları hayranlıkla baktığını söyleyen Başkan Demircan, ”İnsan beden ve ruhtan meydana geliyor. Hayal ve Beden ilişkisi de bu beden ilişkisi kadar önemli bir oluşturuyor. İnsanı insan yapan ise aklıdır. Aklı geliştiren mekanizmalar ise, sözdür, romandır, şiirdir, sergidir, yani kültür dediğimiz alanlardır. Aslında da kültür dediğimiz alanların hepsi insanın aklı ifade ediyor. Aklımızı ne kadar iyi çalıştırırsak, gerçeği o kadar iyi inşa edebiliriz. Kültür sanat faaliyetleri akıl çalıştırmak için olmazsa olmaz bir alandır. Beyoğlu Belediyesi olarak biz kültür sanat alanına çok değer veriyoruz. Sergiler insanlara göstermek, hissettirmek lazım, çünkü bizim liderliğimiz toplum liderliğidir. Gençlerimiz var, geleceğe umutla bakanlarımız var onlara nasıl hayata bakacaklarını romanla, müzikle, sergilerle anlatacağız. Dolayısıyla kültür sanat yoksa bir yerde akıl çalışmıyor olabilir” diye konuştu.

Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi Salonunda açılışı yapılan ‘Kasımpaşa Donanma Günleri’ isimli resim sergisi 7 Mart Pazartesi gününe kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

Kaynak:Milliyet

Yorumlar
"500 yıllık Kasımpaşa Donanması günyüzüne çıkıyor" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

500 yıllık Kasımpaşa Donanması günyüzüne çıkıyor ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.