ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Nostaljik tramvay 102 yaşında!

İlk seferine 1914'te çıkarak İstanbullulara hizmet veren nostaljik tramvayların 102. yılı, Tünel girişinde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Kırmızı beyaz kurdelelerle süslenen vagonlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, bazıları vagonlarda fotoğraf çektirdi.

12.2.2016

Nostaljik tramvay 102 yaşında!

İstanbul’da toplu ulaşımın miladı sayılan ve vardacılarıyla ünlenen atlı tramvaylar, 1914 yılına kadar 43 yıl aralıksız hizmet verdi.
Balkan Harbi’nin başlamasıyla tramvay şirketinin elinde bulunan atlar zorunlu olarak askere alınınca, şehirde ulaşım hizmetleri bir süre sekteye uğradı.
Bunun üzerine elektriğe geçiş için çalışma yapan Osmanlı Devleti tarafından 1913 yılında Silahtarağa’da kurulan Türkiye’nin ilk elektrik fabrikasıyla 11 Şubat 1914’te ilk önce tramvay şebekesine daha sonra da şehre elektrik verildi.

NOSTALJİK TRAMVAY 102 YAŞINDA!

İstanbul’un vazgeçilmez nostaljik tramvaylarının hizmete alınışının 102. yılı dolayısıyla Tünel girişinde tören düzenlendi.
Kutlama kapsamında kırmızı beyaz kurdelelerle süslenen vagonlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi, bazıları vagonlarda fotoğraf çektirdi.
İETT Genel Müdür Yardımcısı Hasan Özçelik, üzerinde "İstanbul Tramvayları 102 yaşında" yazılı pastayı kesti.

Yorumlar
"Nostaljik tramvay 102 yaşında!" haberine henüz yorum yapılmamış.

İlk yorumu siz yapın.

Yorum Yapın

Nostaljik tramvay 102 yaşında! ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.