ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Mütavazi olmalıyız. Çünkü gelip geçiçiyiz ve unutulacağız. Hayat başkalarına muvaffakiyetlerimizi anlatmak için geçirilmeyecek kadar kısadır. -- Carnegie Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

"Sanat Üretenler - Sanat Öğretenler" sergisi

İş Sanat, ressam-eğitimci kuşakları kapsayan iki bölümlük "Sanat Üretenler - Sanat Öğretenler" sergi dizisine ev sahipliği yapıyor.

10.2.2016



Küratörlüğünü Deniz Erbaş’ın üstlendiği İş Sanat Kibele Galerisi’ndeki sergide, 69 sanatçının pentür ve özgün baskı türünde eserleri yer alıyor. Erbaş, serginin iki bölümden oluştuğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bu sergi 2010 yılında yine İş Sanat’ta açılan resim öğretenler, ressam hocalar sergisinin devamı. 2010’daki sergi, Sanayi Nefise’den Mimar Sinan Akademi’ye kadar uzanan tarihsel süreçte akademili hocaları kapsayan bir sergiydi. Bunun devamında da Cumhuriyet döneminde farklı şehirlerde açılan sanat eğitimi ve güzel sanatlar kurumlarında eğitimcilik yapan sanatçıları bir araya getirme fikrinden doğdu bu sergi."
Erbaş, serginin tarihsel olarak geniş bir zaman dilimini ve coğrafi olarak da daha geniş bir kapsamı içerdiğini aktararak, "İlk bölümü 1930’lardan Cumhuriyet’in kültür devrimi kapsamında Ankara’da kurulan Gazi Eğitim Enstitüsü resim-iş bölümünden başlıyor. Dolayısıyla 1970’lere kadar gelen diyebileceğimiz bir tarihsel dilimde sanat eğitimine emek vermiş bununla eş zamanlı olarak da kendi sanatsal üretimlerine de aktif bir şekilde devam etmiş. Hem sanatçı kimlikleriyle hem eğitimci kimlikleriyle var olmuş hoca sanatçılarımız bu serginin kapsamına girmektedir" dedi.
Yerel ve toplumsal konular, Anadolu izlenimleri, köy ya da kent insanının yaşamından kesitler, toplumsal çelişkiler, sınıfsal ve kültürel farklılıklar, siyasi mücadeleler, çarpık kentleşme, çevre sorunları, farklı kimlikler ise eserlerin temalarını oluşturuyor.
Sergi, 9 Nisan’a kadar ziyaret edilebilecek.


Kaynak:
http://www.yenisafak.com/hayat/sanat-uretenler---sanat-ogretenler-sergisi-2407432


Yorumlar
Mesaj Yaz 14.2.2016 18:17:06
Deneme güzel. kutlarım
Çok çok Beğendim...
............................... Saygı ve selamlar...


Mesaj Yaz 11.2.2016 11:22:02
Malesef azalıyor ilgi..

Mesaj Yaz 11.2.2016 01:42:17
Bu sanatın peşinde koşmak ne zor yani, 60 -70 ci yıllarda tiyatro için Ankara ya tasinirdik haftasonu. Simdi de İstanbul a taşınmak gerek, zor, zor,zor...


Yorum Yapın

"Sanat Üretenler - Sanat Öğretenler" sergisi ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.