ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Şerefle bitirilmesi icap eden en ağır vazife hayattır. -- Toegueville Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Miniatürk'e yılda 1 milyon ziyaret

Türkiye’nin ilk minyatür parkı Miniatürk, 2015 yılında yaklaşık 1 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

26.1.2016

Miniatürk'e yılda 1 milyon ziyaret

Ayasofya’dan Selimiye’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Kubbet-üs Sahra’dan Nemrut Dağı Kalıntıları’na kadar pek çok kültür ve medeniyetin izlerini bir araya getiren parkın bu yıl ki ziyaretçilerinin büyük çoğunluğunu yerli turistler oluşturuyor. Miniatürk, 2010-2015 yılları arasında 5 milyon kişi tarafından ziyaret edildi.

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından seçilmiş 129 mimari eserin, 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı minyatür parkta bugün artık yerlerinde olmayan Artemis Tapınağı, Halikarnas Mozolesi, Ecyad Kalesi gibi tarihi eserler de bulunuyor.

Mükemmellik Ödülü

Miniatürk 2014 ve 2015 yılında dünyanın en büyük seyahat sitesi Trip Advisor’daki gezgin değerlendirmeleri sonucunda, “Mükemmellik Sertifikası” almıştı.

Miniatürk’ün 129’uncu maketi Kızkalesi
Mersin’in en önemli tarihi ve turistik yerlerinden biri olan Kızkalesi’nin maketi geçtiğimiz günlerde Miniatürk’ün 129. maketi olarak parktaki yerini aldı. Kızkalesi Miniatürk’te Mersin’e ait ilk eser olma özelliğini taşıyor.

Kızkalesi maketi maketinin solunda Malabadi Köprüsü, sağında Atatürk Havalimanı, ön tarafında Hasankeyf Zeynel Bey Hamamı, Külliyesi ve Türbesi arkasında ise Süleymaniye Camii maketi yer alıyor.

Kapalı alan tercih etmeyen anne babalara alternatif
Miniatürk’te, bir açık hava müzesi atmosferinde sergilenen maketlerin yanında çocuklar için oyun alanlarının da bulunması yarıyıl tatilinde müzeyi gezmek isteyen çocuklar için de iyi bir alternatif oluşturuyor. Haliç kıyısında yeralan Miniatürk, özellikle çocuklarını kapalı mekanların keşmekeşinden kurtarıp temiz havadan da faydalanmak isteyen anne babaların tercihlerinin başında geliyor.

Küçük ziyaretçilerin ilgisini çekecek Truva Atı, kale gibi oyun gruplarından oluşan oyun alanı, gezi alanını çepeçevre dolaşan minyatür ekspres treni, satranç, labirent, go-card ve uzaktan kumandalı teknelerle Miniatürk, küçük büyük bütün ziyaretçilerine zengin alternatifler sunuyor.

9 Dilde Bilgilendirme

İlk kez Miniatürk’te uygulanan sesli rehberlik sistemi ile eserler hakkında Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca ve İspanyolca olmak üzere dokuz farklı dilde bilgi veriliyor.

Yorumlar
Mesaj Yaz 28.1.2016 20:35:27
Çok beğendim.
Çok güzel diseler.
................. Saygı ve selamlar...



Yorum Yapın

Miniatürk'e yılda 1 milyon ziyaret ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.