ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Söylediklerinizi duyurmak için kimseyi kolundan tutmayınız ; Zira insanlar sizi dinlemeye arzulu değillerse, onları tutacak yerde çenenizi tutmanız daha hayırlıdır.-- Chesterfield Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Saltıkname

TİKA’nın desteği ile UKİD tarafından bastırılan Sarı Saltuk Baba’nın efsanevi hayatını anlatan Saltıkname’nin tanıtımı İstanbul’da yapıldı.

15.1.2016

Saltıkname

Balkanların Türkleşmesi ve İslamlaşmasına büyük katkıları ile bilinen Sarı Saltuk Baba’nın efsanevi hayatının anlatıldığı Saltıkname, İstanbul’da Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde düzenlenen ‘Sarı Saltuk baba’nın Balkanlara Gidişinin 750 Yılını Anma ve Saltıkname’yi Tanıtma’ programı çerçevesinde kamuoyuna sunuldu.

TİKA’nın destekleri ile UKİD tarafından dört cilt olarak basılan eseri, yayına Prof. Dr. Necati Demir ve Doç. Dr. Mehmet Dursun Erdem hazırladılar. Bilindiği gibi Saltıkname, Cem Sultan tarafından görevlendirilen Ebu’l Hayr-ı Rumi tarafından 1473-1480 yılları arasında kaleme alınmış, ünlü alp-erenin efsanevi hikayesini anlatan önemli bir kaynak eserdir. Sarı Saltuk Baba’nın hayatının, savaşlarının, kerametlerinin anlatıldığı eser, XIII-XV. Yüzyıllardaki tarihi hadiselere ışık tutması nedeniyle de ayrı bir değere sahiptir.
Geçtiğimiz yıl Babadağ’da yapılan ‘1.Sarı Saltuk Buluşması’nda alınan tavsiye kararı gereğince UKİD tarafından basılmasına karar verilen eserin baskısına TİKA destek verdi. Dört cilt halinde basılan eserin iki cildi Saltıkname’nin tıpkı basımından oluşuyor. Diğer bir cilt orijinal diliyle, bir cilt ise günümüz Türkçesiyle basıldı.

Yorumlar
Mesaj Yaz 16.1.2016 23:37:47
Saltuk babaya sahip çıkılması çok güzel olmuş eserleri,ilmi ile anılmalı.

Mesaj Yaz 16.1.2016 02:56:12
Tarihi ve edebi temel bir kaynak daha yayınlanmış, tebrikler..


Mesaj Yaz 15.1.2016 21:50:29
İnşallah bunu da ortodoks ve sünnileştirme gayesi yoktur. metak ettim...


Yorum Yapın

Saltıkname ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.