ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Kapitalistler öylesine para delisidirler ki, bize bir gün onları asacağımız urganı bile satarlar. (Mao) Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Bu kez herkes Amerika'ya gülecek

Hintli yönetmen Prashant Nair, klişe öyküyü tersine çeviriyor; Hindistan’da komik görünen Amerika’yı anlatıyor. Seyircilerin büyük coşkuyla izlediği filmin yönetmeni, gösterim sonrası soruları cevapladı.

1.12.2015

Bu kez herkes Amerika'ya gülecek

52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nin en eğlenceli söyleşilerinden birine, Dünya Sinemalarından bölümünde yer alan “Amerika/ Umrika” filmiyle yönetmen Prashant Nair imza attı.
80’lerin ortasında Hindistan’dan Amerika’ya giden ve geride kalanlara yolladığı mektuplarla onları Amerika hakkında umutlandıran bir gencin ardından yaşananları anlatan “Amerika”nın Migros AVM Salon 6’daki gösteriminin ardından yönetmen Prashant Nair, seyircilerin sorularını cevapladı.
Film konusunu kendi hayat hikayesinden çıkardığını söyleyen yönetmen, şöyle konuştu:

“Diplomat çocuğu olduğum için çocukluğumdan beri farklı ülkeleri gezdim, farklı ülkelerde yaşadım. Her gittiğim ülkede bir önceki ülke ile ilgili önyargılarla karşılaştım.

Bir dönem sonrada Amerika’ya yerleştik. Amerika ile ilgili benimde birçok fikrim oldu. Sonunda Los Angeles veya New York’a değil daha Orta Batı’da bir yere yerleştik ve hiç New York veya Los Angeles’a benzemiyordu. Hintli olduğum için berbat sorularla karşılaştım; “File biniyor musunuz?” gibi. Özellikle filmde bu fikri tersine çevirmeye çalıştım. Amerikalılar’ın bize nasıl göründüğü hakkında mizah yapmaya çalıştım. Bir Hint köyünde Amerika’nın nasıl göründüğü hakkında bir film. Filmin diğer yarısı da mülteci olma durumuna ışık tutma üzerineydi. Çok acıklı hikayeler var ve şuanda dünyada da gözümüzün önünde olan bir konu. Büyük göç alan ülkelerde filmim gösterildiğinde çok tartışmalar oldu. Bu ülkelerde bu filmi göstermek çok etkili oldu”

Yorumlar
Mesaj Yaz 1.12.2015 23:50:14
Güzel bir fikir mi, bilemedim. Böyle bir yapım Amerikalılara ilginç gelebilir ama Hintliler bir şey anlayamayabilir. Şöyle ki: Türkiye'den görünen Amerika'yı film yaparsanız, civarınızdaki herkes (yani T.C.'deki Türkler) ''Zaten Amerika bu değil mi? Neyi anlatıyorsunuz, anlamadık'' diyecektir.


Yorum Yapın

Bu kez herkes Amerika'ya gülecek ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.