ÜYELİK GİRİŞİ ÜYE OL
Anasayfa Şiirler Forum Etkinlikler Kitap Nedir? Bicümle Tv Müzik Atölye Arama Blog İletişim Yazılar
Giriş Yap Üye Ol
Elleriyle çalışan adam amele, elleriyle birlikte zihnini de çalıştıran adam usta, fakat elleri zihni ve kalbi ile çalışan sanatkardır. -- Goethe Paylaş
ANASAYFA
ETKİNLİKLER
NEDİR?
TİVİ
BLOG
BİCÜMLE
ATÖLYE
ARAMA

Harput'un gözbebeği 'El İşi Göz Nuru Çarşısı'

Elazığ Belediyesinin desteği ile 6 ay önce açılan Harput Elişi Göz Nuru Çarşısı büyük ilgi görüyor.

13.11.2015

Harput'un gözbebeği 'El İşi Göz Nuru Çarşısı'

Bundan önce sadece Ramazan aylarında açık kalan Harput Elişi Göz Nuru Çarşısının bu yıldan itibaren sürekli açık kalacağı belirtildi. Birçok bayana ekonomik kazanç sağlayan çarşı, Elazığ’ın kültürel zenginliklerinin de sergilenmesine olanak sağlıyor.

Çarşı esnaflarından Hülya Nalçakıcı, Türkiye genelinde Elazığ’ı merak edip gelenlerin, Harput’a uğradıkları zaman çarşıa gelip çok memnun kaldıklarını belirterek, ”Bize bu imkanı sağladığı için belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Hem Elazığ’ın kültürünü tanıtıyoruz hem de para kazanıyoruz. Elazığ’ın kültürel zenginlikleri olarak da iğne oyalarımız, sekiz köşe şapkamız, elişi takılarımız, elişi sofra bezimiz ve Elazığ’da yeni üretilen bir sabun ürünümüz var. Kısacası ne arasanız bulunuyor. Kış aylarına rağmen Cumartesi ve Pazar günleri yoğunluk fazla. Belediye başkanımızdan buranın sürekli açık olmasını istiyoruz.” dedi.

Çarşının açılmasında ve Harput’un tanıtılmasında rolü olan Fatime Karataş adlı esnaf ise, ” Bu işi tanıttık. Hem yaptık hem sattık. Artık bizim yapmamız yeterli gelmedi çevre illerdeki bayanlardan elişi almaya başladık. Gerçekten şunu söyleyebilirim ki, bizim burada olmamızın buradaki esnaflara da faydası var. Bayanlarımızın çoğunun eşi mevsimlik işçi ama, bunların da bayanları çalışıyor. Her eve lazım dediğimiz lif, sabun, tel kırma ve ipekten olan iğne oyalarımız var. Şu anda sadece ısınma problemimiz var. Başkada hiçbir problemimiz yok.” İfadelerinde bulundu. (Ebubekir Yavuz-İLKHA)

Yorumlar
Mesaj Yaz 27.1.2016 21:16:59
İnsan ihtiyar olmaya karar verdiği gün ihtiyarlar.
------------------------------------------------JEAN ANOİLH
......................... Saygı ve Selamlar...



Yorum Yapın

Harput'un gözbebeği 'El İşi Göz Nuru Çarşısı' ile ilgili yorum yapabilmek için üye olmalısınız.

Üye Ol Üyelik Girişi Yap

Edebiyatdefteri.com, 2016. Bu sayfada yer alan bilgilerin her hakkı, aksi ayrıca belirtilmediği sürece Edebiyatdefteri.com'a aittir. Sitemizde yer alan şiir ve yazıların telif hakları şair ve yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Sitemiz hiç bir şekilde kâr amacı gütmemektedir ve sitemizde yer alan tüm materyaller yalnızca bilgilendirme ve eğitim amacıyla sunulmaktadır.

Sitemizde yer alan şiirler, öyküler ve diğer eserlerin telif hakları yazarların kendilerine veya yetki verdikleri kişilere aittir. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. Ayrıca sitemiz Telif Hakları kanuna göre korunmaktadır. Herhangi bir özelliğinin kısmende olsa kullanılması ya da kopyalanması suçtur.